NHL: Gáborík pôjde vo februári do Bieleho domu

NETKY.SK • 28 November 2014, 11:08 • 2 min
NHL: Gáborík pôjde vo februári do Bieleho domu

LOS ANGELES - Na slovenského hokejistu Mariána Gáboríka čaká návšteva Bieleho domu vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

S tímom Los Angeles Kings by mal trenčianskeho rodáka prijať prezident USA Barack Obama. "Malo by to byť vo februári, vtedy hráme zápas s Washingtonom," uviedol pre denník Nový Čas Marián Gáborík.

Krídelník vynechal v októbri zopár duelov pre svalové zranenie. V súčasnosti už je v poriadku a naposledy sa tešil z víťazstva Kings na ľade svojho prvého klubu z NHL Minnesoty Wild. V tíme "divochov" strávil deväť rokov na začiatku kariéry, zápasy v Minnesote sú pre Gáboríka vždy výnimočné. "Už to nie je také, ako keď som prišiel do Minnesoty prvýkrát v drese iného klubu. Ale áno, je to trošku odlišný zápas. Mám tu stále veľa fanúšikov, aj teraz mi to dali najavo. Vedenie klubu ma dokonca po minulom ročníku chcelo opäť angažovať, ale už som bol dohodnutý na novom kontrakte s Los Angeles," prezradil pre Nový Čas Marián Gáborík. 

 

Práve v zápase v Minnesote sa mohol 32-ročný útočník vyrovnať v historických štatistikách Žigmundovi Pálffymu, ktorý počas kariéry nazbieral 713 bodov. Gáborík má o bod menej. "Fakt? Ani som to nevedel. Určite by bolo pekné, keby sa mi v ďalšom priebehu kariéry podarilo dosiahnuť míľnik tisíc bodov, ako to dokázal nedávno Marián Hossa," dodal pre Nový Čas Marián Gáborík, ktorý večeru na Deň vďakyvzdania strávil s rodinou brankára Kings Jonathana Quicka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies