NHL: Gáborík o oslavách: Bolo to hektické a úžasné

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 13:11 • 2 min
NHL: Gáborík o oslavách: Bolo to hektické a úžasné

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings oslávili zisk Stanleyho pohára triumfálnou jazdou po meste, kde im nadšene tlieskalo odhadom okolo 300-tisíc fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Veľké ovácie si pri predstavovaní tímu vyslúžili podľa zámorských médií najmä autor rozhodujúceho gólu v piatom finále Alec Martinez, tréner Darryl Sutter a Slovák Marián Gáborík, ktorý sa stal so štrnástimi gólmi najlepším strelcom vyraďovacej časti. 

 

"Ťažko sa to popisuje slovami. Neuveriteľný pocit. Ten pochod a sprievod boli úžasné. Tešilo ma vidieť tisícky ľudí, ktorí sa s nami zišli oslavovať," povedal vo videorozhovore pre iDnes.cz Marián Gáborík. Hráči Kings cez víkend po piatkovom víťazstve oslavovali ako tím alebo s najbližšími v súkromí. "Druhý deň po zápase som sa zobudil a musel som sa uštipnúť, či je to pravda. Bolo to dosť hektické, veľké oslavy. Ešte sa to snažím celé prehltnúť. Až pri tom sprievode som si to začal viac a viac uvedomovať. Je to úžasné," doplnil pre iDnes.cz Gáborík. Oslavy zisku Stanleyho pohára sa konali v Los Angeles po dvoch rokoch. Po zaplnenej ulici Figueroa sa hráči presúvali deviatimi poschodovými autobusmi a kamiónom vyše jednu míľu k hale Staples Center, v ktorej hľadisku nových šampiónov vítalo 18-tisíc fanúšikov. V slávnostnom sprievode nechýbali vystavený Stanleyho pohár, ale aj Campbellov pohár pre najlepší tím Západnej konferencie a Trofej Conna Smytha pre najužitočnejšieho hráča play-off, ktorým sa stal Justin Williams. Okolo cesty bolo podstatne viac ľudí ako pred dvoma rokmi. 

 

 

 

 

"Máme najlepšie slnečné počasie, ale aj ľad," vyhlásil starosta Los Angeles Eric Garcetti. "Našich Kings opäť považovali za outsiderov, ale tí potvrdili, že sú majstri tejto hry. Toto je veľký deň pre klub i naše mesto," doplnil Garcetti. 

 

Kings na ceste za úspechom predviedli obrat z 0:3 na 4:3 proti San Jose, zvládli aj sedemzápasové série s Anaheimom a Chicagom. Vo finále s New Yorkom Rangers vyhrali 4:1 na zápasy. Už teraz mnohí v klube myslia na ďalšiu sezónu. "Je to skvelé, ak hráte hokej ešte v júni. To je vždy náš cieľ. Tentoraz sme však hrali v júni už zápas číslo sedem proti Chicagu. Takže sme si museli upraviť cieľ a v júni sme chceli aj vyhrať," prihovoril sa rozvášnenému davu tréner Darryl Sutter, ktorý bol na lavičke aj pri triumfe v roku 2012. "Sme šťastní. Cítime, že by sme mohli dokázať ešte viac a že máme potenciál byť skvelým tímom aj v budúcnosti," tvrdil Justin Williams a sľúbil fanúšikom ďalší Stanleyho pohár. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona