NHL: Gáborík na sedem rokov hráčom Los Angeles Kings

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 08:27 • 2 min
NHL: Gáborík na sedem rokov hráčom Los Angeles Kings

LOS ANGELES - Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík podpísal zmluvu na sedem rokov s úradujúcim víťazom Stanleyho pohára Los Angeles Kings.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom informoval generálny manažér kalifornského klubu Dean Lombardi. Tridsaťdvaročný krídelník z Trenčína so 14 gólmi ako najlepší strelec play-off 2013/2014 pomohol "kráľom" k zisku spomenutej trofeje. Ich hráčom sa stal v marci tohto roka po výmene z Columbusu. Ak by sa s nimi nedohodol na novej zmluve, od 1. júla by bol voľným hráčom. 

 

"Som nadšený, že budem nasledujúcich sedem rokov súčasťou skvelého tímu a organizácie LA Kings," uvádza sa na twitterovom konte @MGaborik10. Rýchlonohý zakončovateľ by si mal na základe nového kontraktu polepšiť celkovo o 34,125 milióna dolárov, ročne to vychádza na 4,875 milióna USD. "Viem, že by som možno získal viac peňazí, ak by som išiel na trh s voľnými hráčmi. V tomto prípade financie nehrali významnú úlohu. Chcel som zostať tu," cituje Gáborika, ktorý dosiaľ zarábal 7,5 milióna dolárov ročne, portál cbssports.com. 


Gáboríka si ako trojku draftu 2000 (vtedajšou dvojkou bol Dany Heatley, jednotkou brankár Rick DiPietro, pozn.) vybrala Minnesota, kde osem sezón odvádzal kvalitné služby a klub potom opúšťal ako jeho najlepší strelec, nahrávač aj najproduktívnejší hráč. S krajanom a centrom Pavlom Demitrom a Američanom Brianom Rolstonom na pravom krídle tvorili u "divochov" elitnú formáciu "The Big Line". V ročníku 2006/2007 sa v kolektíve Wild sformovala čisto slovenská lajna známa "The Slovakian Trio", kde ku Gáboríkovi a Demitrovi pribudol Branko Radivojevič. 

 

V júli 2009 podpísal Gáborík kontrakt na 37,5 milióna dolárov s New York Rangers. "Jazdci" ho v apríli 2013 vytrejdovali do Columbusu v rámci rozsiahlej výmeny. V marci tohto roka ho Blue Jackets poslali do Los Angeles. V NHL odohral skúsený krídelník dosiaľ 810 zápasov v základnej časti, v ktorých nastrieľal 347 gólov a pridal 357 asistencií (704 bodov). V play-off má po 80 súbojoch bilanciu 32+25. 

"Gabbymu", ako slovenského hokejistu v zámorí prezývajú, chýba aj kolektívny úspech v reprezentácii SR, hoci dlhé roky v nej tvoril elitné útočné komando s Mariánom Hossom a Pavlom Demitrom. Gáborík reprezentoval Slovensko na zimných olympijských hrách v Turíne 2006 a Vancouveri 2010. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies