NHL: Gáborík medzi najvydarenejšími výmenami minulej sezóny

NETKY.SK • 16 Február 2015, 11:15 • 2 min
NHL: Gáborík medzi najvydarenejšími výmenami minulej sezóny

NEW YORK - S blížiacim sa záverom prestupového obdobia v zámorskej hokejovej NHL oficiálny portál profiligy označil presun slovenského útočníka Mariána Gáboríka z tímu Columbus Blue Jackets do mužstva Los Angeles Kings ako jednu z dvoch najlepších výmen predchádzajúcej sezóny. Medzi najvydarenejšie trejdy posledných hodín pred uzávierkou patrilo aj angažovanie skúseného Martina St. Louisa newyorskými "jazdcami" z konkurenčného tímu Tampy Bay Lightning.

slovakia

left justify in out

Marián Gáborík prišiel v marci 2014 do LA a výraznou mierou sa podieľal na úspešnom ťažení "kráľov" za Stanleyho pohárom, druhým za ostatné tri sezóny. V 26 dueloch vyraďovacej časti zaznamenal 14 presných zásahov a pridal aj 8 asistencií. Martin St. Louis po výmene "ťahal" NY Rangers pätnástimi bodmi v 25 zápasoch na ceste do finále play-off, v ktorom tím z Východnej konferencie prehral práve s LA Kings Mariána Gáboríka. Za neúspech nemožno považovať ani počínanie Tampy Bay, ktorá po odchode St. Louis získala Ryana Callahana a ten stále patrí medzi ofenzívne opory "bleskov". 

 

Oficiálny portál zámorskej profiligy okrem spomenutých úspešných výmen pripomenul aj niekoľko nevydarených. Jednou z nich bolo sťahovanie brankára Ryana Millera z Buffala do St. Louis za slovenského gólmana Jaroslava Haláka. Miller totiž nenaplnil očakávania a nepotiahol "bluesmanov" vo vyraďovacích zápasoch až k vytúženému Stanleyho poháru a v súčasnosti už pôsobí vo Vancouveri. Rakúšan Thomas Vanek mal byť ofenzívnym lídrom Montrealu na ceste za cennou trofejou, no jeho príchod nepriniesol úspech kanadskému mužstvu a aj on už zmenil klub - hrá za Minnesotu. Sklamaním boli aj príchody Marcela Goca a Lee Stempniaka do Pittsburghu či angažovanie Davida Legwanda Detroitom. 

 

Prestupy v zámorskej NHL v sezóne 2014/2015 sú možné do pondelka 2. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona