NHL: Francis od pondelka pravdepodobne novým manažérom Caroliny

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 13:36 • 2 min
NHL: Francis od pondelka pravdepodobne novým manažérom Caroliny

RALEIGH - Na poste generálneho manažéra tímu zámorskej hokejovej NHL Carolina Hurricanes by mal Jima Rutherforda nahradiť Ron Francis.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom oficiálny web profiligy NHL.com. Vedenie "hurikánov" zvolalo na pondelok tlačovú konferenciu, téma ktorej síce nie je známa, no predpokladá sa, že šesťdesiatpäťročný Rutherford skončí na poste GM po dvadsiatich rokoch. Pod jeho manažérskym dohľadom sa klub presťahoval z Hartfordu do mesta Raleigh a v roku 2006 získal cenný Stanleyho pohár.

 

V súčasnosti je Rutherford aj prezidentom klubu a na tomto poste možno zotrvá naďalej. Francis doteraz pracoval v mužstve Hurricanes ako riaditeľ pre hokejové operácie. V NHL odohral Francis 1731 duelov základnej časti s bilanciou 549 gólov a 1249 asistencií, v play-off pridal 171 štartov. V minulosti bol kapitánom klubu a pôsobil aj ako asistent trénera. V roku 1985 sa stal vicemajstrom sveta, v sezóne 1991/1992 strelil víťazný gól Pittsburghu pri obhajobe Stanleyho pohára v záverečnom zápase finále play-off do siete Chicaga. Cennú klubovú zámorskú trofej získal s "tučniakmi" aj rok predtým. 

 

Carolina v sezóne 2013/2014 nazbierala 83 bodov a nepostúpila do play-off. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies