Florida sa udržala v hre, obhajca z Colorada je krok od vyradenia

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 09:30 • 2 min
Florida sa udržala v hre, obhajca z Colorada je krok od vyradenia

NEW YORK - Florida zvíťazila v piatom zápase 1. kola play off NHL na ľade Bostonu 4:3 po predĺžení a znížila stav série na 2:3. O triumfe Panthers rozhodol v 7. minúte predĺženia útočník Matthew Tkachuk.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Floridy zvíťazili v piatom zápase 1. kola play off NHL na ľade Bostonu 4:3 po predĺžení a znížili stav série na 2:3. O triumfe Panthers rozhodol v 7. minúte predĺženia Matthew Tkachuk.

 

K postupu do 2. kola sa priblížili hráči Seattlu, ktorí triumfovali v noci na štvrtok na ľade obhajcu titulu Colorada 3:2 a rovnakým pomerom vedú aj v sérii.

 

Bruins nevyužili šancu spečatiť postup do 2. kola. V piatom stretnutí proti Floride dokázali trikrát zmazať jednogólové manko, no v predĺžení sa dopustili zásadnej chyby. Zaváhanie domáceho brankára Linusa Ullmarka pri rozohrávke využil Carter Verhaeghe, ktorý prihral pred bránkovisko Tkachukovi a ten rozhodol. Verhaeghe sa na víťazstve podieľal tromi asistenciami, Tkachuk mal bilanciu 1+1, rovnako ako domáci Brad Marchand. Do zostavy Bostonu sa po pauze zapríčinenej zranením vrátil kapitán Patrice Bergeron, vo svojom prvom zápase v tohtoročnej vyraďovačke strelil gól, ktorým vyrovnal na 2:2.

 

Úradujúci šampión z Colorada je krok od vyradenia z play off, proti Seattlu mu nestačili ani gól a asistencia Nathana MacKinnona. Kraken môže o svojom postupe do semifinále Západnej konferencie rozhodnúť už v noci na sobotu na domácom ľade.

 

1. kolo play off NHL štvrťfinále Východnej konferencie - 5. zápas: Boston - Florida 3:4 pp /stav série: 3:2/ štvrťfinále Západnej konferencie - 5. zápas: Colorado - Seattle 2:3 /stav série: 2:3/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies