NHL: Florida prišla o brankárov, dochytali so sebazaprením

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 10:30 • 2 min
NHL: Florida prišla o brankárov, dochytali so sebazaprením

SUNRISE - Manažment hokejovej Floridy Panthers musel počas utorňajšieho stretnutia zámorskej NHL s Torontom (2:3) riešiť nepríjemnú situáciu s brankármi.

slovakia

left justify in out

Pre zranenia Roberta Luonga a Ala Montoyu počas zápasu hrozilo, že sa do bránky postaví niektorý z korčuliarov. Napokon súboj dochytal so sebazaprením Luongo, na striedačke čakal na svoju šancu tréner brankárov Robbie Tallas, ktorému narýchlo vybavili jednodňový kontrakt. Tallas kariéru ukončil pred desiatimi rokmi a v NHL naposledy chytal v roku 2001.


Súboj s Torontom začala v bránke jednotka Floridy Roberto Luongo. Skúsený Kanaďan sa však zranil ešte počas prvej tretiny po rane pukom do oblasti krku a ramena a do bránky sa postavil Al Montoya. Dvojka Panthers sa v prvej minúte tretej tretiny pri inkasovanom góle z hokejky Nazema Kadriho, na ktorý prihral Richard Pánik, zranila a za stavu 2:2 chcela odísť z ľadu. Luongo však nebol ani vo výstroji a súboj sledoval v civile zo striedačky.


Rozhodcovia na krátky čas zastavili hru a tréner Floridy Gerard Gallant riešil brankársky problém. Keď do šatne odišli Scottie Upshall a Derek MacKenzie, zdalo sa, že bude chytať jeden z nich. Napokon však Montoya zostal v bránke, Toronto sa dostalo do vedenia, Luongo sa stihol opäť prezliecť a napokon so sebazaprením nastúpil na posledných deväť minút. "Zvažovali sme aj možnosť, že by sme hrali zvyšok súboja bez brankára," pripustil generálny manažér Panthers Dale Tallon.
Florida napokon prišla po prehre 2:3 o cenné body, keďže bojuje o play-off. Vedenie zatiaľ nešpecifikovalo rozsah zranení Luonga a Montoyu. Víťazný gól dosiahol Peter Holland. "Ak by bol Montoya na sto percent v poriadku, moju dorážku by určite chytil," uviedol Holland. "Bolo mi ich trocha ľúto. Bojujú o play-off a prídu o oboch brankárov," doplnil útočník Maple Leafs Joffrey Lupul.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona