NHL: Florida je na čele divízie prvýkrát od sezóny 2011/2012

NETKY.SK • 28 December 2015, 09:43 • 2 min
NHL: Florida je na čele divízie prvýkrát od sezóny 2011/2012

SUNRISE - Pohľad na Atlantickú divíziu NHL na sklonku roka 2015 je značne prekvapujúci. Na čele sú hráči Floridy, ktorí o bod predstihli Montreal a Detroit, o dva Ottawu a Boston. Nedeľňajší triumf nad Columbusom 3:2 bol pre Panthers šiesty za sebou, čo je najdlhšia víťazná séria tohto inak dlhodobo priemerného tímu od roku 2008.

slovakia

left justify in out

Florida počas 22 sezón medzi elitou zámorského hokeja len štyrikrát vybojovala postup do play-off vrátane jednej finálovej účasti zo sezóny 1995/96 (prehra s Coloradom). Zatiaľ naposledy si "Panteri" zahrali vo vyraďovacej časti v sezóne 2011/2012), keď dokonca vyhrali Juhovýchodnú divíziu, ktorá dnes už neexistuje. Odvtedy sa na čelo "svojej" divízie dostali až teraz po Vianociach 2015. Ešte pred mesiacom zaostávali za divíznym lídrom Montrealom o 16 bodov, ale 12 víťazstiev z ostatných 15 zápasov im prinieslo líderskú priečku. "Ešte nie je ani nový rok, ale prvé miesto pre nás znamená veľa. Víťazíme, bodujeme a čo je podstatné, máme z toho veľa zábavy,“ uviedol kouč Panthers Gerard Gallant pre server NHL. Útočník Jonathan Huberdeau pridal slová chvály pre Fox Sports Florida. "Sme prví v divízii a už vieme, že máme naozaj dobré mužstvo. Teraz sa pokúsime tam aj zotrvať.“

Florida má zaujímavo poskladaný tím s nie úplne tradičnými lídrami. "Jej najproduktívnejším hráčom je s 25 bodmi 43-ročný Jágr, ktorý je mýtickou postavou súťaže a prekonáva jej rekordy. Minimálne 20 bodov však majú na konte aj mladíci Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov, ktorý nemajú viac ako 22 rokov. A 19-ročný obranca Aaron Ekblad, ktorý vlani bojoval o Calder Trophy, strelil už 9 gólov. Prekonáva sa aj brankár Roberto Luongo. V 36 rokoch má stále dostatok paliva v nádrži a pripísal si už 15 víťazstiev s percentuálnou úspešnosťou zákrokov 92,5. Pritom najdrahší útočník mužstva Dave Bolland má len 5 bodov v 25 zápasoch a poslali ho rozohrať sa do AHL. To nie je tradičný recept na úspech, ale Florida napriek tomu víťazí,“ napísal server CBS Sports.

Panthers už v utorok privítajú na domácom ľade Canadiens a ak zvíťazia, zvýšia svoj náskok na čele divízie. Mladý obranca Ekblad k súčasnej skvelej sérii víťazstiev a dobrej forme tímu povedal: "Nie je to o šťastí, ale o naozaj dobrom hokeji, ktorý hráme. Naučili sme sa hrať dobre v defenzíve a zároveň premieňať šance. Verím, že náš príbeh bude mať aj ďalšie pozitívne pokračovanie."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies