NHL: Fleury prekonal Brodeura a má 300 víťazstiev

NETKY.SK • 25 November 2014, 10:56 • 2 min
NHL: Fleury prekonal Brodeura a má 300 víťazstiev

BOSTON - Brankár hokejistov Pittsburghu Penguins Marc-Andre Fleury vychytal v pondelok na ľade Bostonu 300. víťazstvo kariéry v NHL, potreboval naň 547 zápasov.

slovakia

left justify in out

V histórii súťaže dosiahli túto métu rýchlejšie len Jacques Plante (521) a Andy Moog (543). Dnes už legendárny Martin Brodeur, držiteľ veľkého množstva ligových rekordov, na to potreboval 548 duelov, o jeden viac ako mladý Kanaďan.

 

Fleury sa stal vo veku 29 rokov a 361 dní po Brodeurovi a Terrym Sawchukovi tretím najmladším brankárom, ktorý sa tešil z 300. víťazstva. Rodák zo Sorel-Tracy dostal na oslavu jubilea od spoluhráčov na tvár poriadnu dávku peny na holenie. "Nevedel som, že niečo podobné chystajú. Keď som to zistil, hneď som si uvedomil, že je to daň za tento úspech," uviedol Fleury. 

 

V tejto sezóne dosiahol trojsté víťazstvo spomedzi brankárov koncom októbra aj Ryan Miller z Vancouveru. "Pre Fleuryho je to veľmi dobrá správa. Pomohol nám k výhre v predĺžení. Bola to preňho výnimočná noc," uviedol tréner "Pens" Mike Johnston. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona