NHL: Flames sa posilnili o brankára Hillera a krídelníka Raymonda

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 21:09 • 2 min
NHL: Flames sa posilnili o brankára Hillera a krídelníka Raymonda

CALGARY - Tím NHL Calgary Flames našiel novú brankársku jednotku. S vedením "plameňov" sa dohodol na dvojročnej zmluve skúsený švajčiarsky reprezentant Jonas Hiller. Podľa TSN činí jeho ročná gáža 4,5 milióna dolárov, rovnaký plat bral aj v uplynulých štyroch rokoch.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Hiller spojil celú svoju doterajšiu kariéru s jedným klubom - Anaheimom. Nikdy nebol draftovaný, k Ducks prišiel v roku 2007 ako voľný hráč. V Anaheime bol dlhé roky oporou, v uplynulej sezóne sa však jeho pozícia v mužstve oslabila a počas play off definitívne prišiel o post brankárskej jednotky. Neobmedzeným voľným hráčom sa stal po tom, čo sa "káčeri" rozhodli od novej sezóny vsadiť na mladíkov Frederika Andersena a 20-ročného Johna Gibsona a s Hillerom zmluvu nepredĺžili. V 326 vystúpeniach v NHL dosiahol Švajčiar priemer 2,51 gólu na zápas a úspešnosť zákrokov 91,6 percenta, pričom 21-krát si udržal čisté konto.
     

Flames si okrem Hillera upísali aj Masona Raymona. Ľavý krídelník, ktorý profikariéru odštartoval vo Vancouveri a v minulom ročníku obliekal dres Toronta, podpísal s Calgary trojročnú zmluvu v celkovej hodnote 9,5 milióna dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies