NHL: Excelentný, chváli Jurča po debute tréner Detroitu

NETKY.SK • 30 November 2016, 10:08 • 2 min
NHL: Excelentný, chváli Jurča po debute tréner Detroitu

DETROIT - Sedemmesačná vynútená pauza sa skončila, problémy s chrbtom pominuli a slovenský hokejista v detroitských službách Tomáš Jurčo je späť v NHL. V utorok si proti Dallasu (3:1) odkrútil tohtosezónny debut a stačilo mu necelých desať minút na ľade, aby si vyslúžil slová chvály na svoju adresu.

slovakia

left justify in out

Na krídle štvrtej formácie s centrom Rileym Sheahanom a Stevom Ottom pôsobil sviežo a bol vítaným prínosom pre tím.

 

"Cítil som sa skvele, sebavedomo. Bol to celkom úspešný zápas pre mňa aj celý tím. Je to za mnou, každý večer sa pokúsim o to isté. Našej formácii vyšlo prvé striedanie, čo nám pomohlo. Mali sme aj zopár ďalších dobrých, sebavedomie rástlo. Užívam si to po Rileyho boku, hrali sme v jednom útoku v Grand Rapids aj prvý rok v Detroite. Ott je tvrdý chlapík, ktorý tiež niečo vie a spolu nám to fungovalo," skonštatoval 23-ročný Jurčo pred médiami a doplnil: "Chcem hrať najlepšie, ako viem, nezáleží na tom, kde a koľko. Snažím sa priniesť tímu rýchlosť, bol som plný energie."

 

Kouč Red Wings Jeff Blashill netajil spokojnosť s Košičanovým výkonom. "Bol excelentný. Dobre korčuľoval, hneď pri svojom prvom striedaní nastrelil žŕdku. Korčuliarsky silný, svojej lajne dodal dynamiku. Ak bude takto pokračovať, otvorí si cestu k vyššej minutáži," predznamenal tréner podľa Detroit Free Press.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona