NHL: Eric Staal chce ostať v Caroline, no chýba mu play off

NETKY.SK • 20 November 2015, 12:21 • 2 min
NHL: Eric Staal chce ostať v Caroline, no chýba mu play off

NEW YORK - Kanadský hokejový útočník Eric Staal chce predĺžiť kontrakt s klubom zámorskej NHL Carolinou Hurricanes, v ktorom strávil celú profesionálnu kariéru.

slovakia

left justify in out

"Chcel by som predĺžiť zmluvu, no zatiaľ sme sa o tom príliš nerozprávali. V nasledujúcom období však musíme urobiť rozhodnutie," citoval ho portál nhl.com. "Mohlo by sa tak udiať v nasledujúcom mesiaci, či dvoch, uvidíme. V lige je niekoľko ďalších hráčov v rovnakej situácii," dodal Staal, ktorý zarobí v prebiehajúcej sezóne 8,25 miliónov eur.

 

Tridsaťjedenročný kapitán tímu má platnú zmluvu do konca prebiehajúceho ročníka, ak sa nedohodne na predĺžení, na jeho konci sa stane voľným hráčom. Carolina si ho vybrala v 1. kole z celkovo druhého miesta vstupného draftu 2003 a v rovnakom roku debutoval v NHL. V drese "hurikánov" strávil 12 sezón a v 864 dueloch základnej časti nazbieral 754 bodov (316+438). V 43 dueloch play off pridal rovnaký počet bodov (19+24).

 

V Caroline si zahral aj s dvomi bratmi Jaredom a Jordanom, ktorý pôsobí v klube aj v prebiehajúcej sezóne. Ďalší zo súrodeneckého kvarteta Mark hrá ako obranca za New York Rangers.

 

Eric Staal zažil najlepšiu sezónu v roku 2006, keď dosiahol kariérne maximum v základnej časti (100 b) i play off (28 b) a korunoval ju zatiaľ jediným ziskom Stanleyho pohára. Odvtedy sa však Carolina predstavila vo vyraďovačke iba raz, v ročníku 2008/2009.

 

A to by mohol byť hlavný problém pri jeho rozhodovaní. "Je to náročné, nebudem klamať. Hráte preto, aby ste sa prebojovali do play off a pokúsili sa vyhrať Stanleyho pohár. Podarilo sa mi to v začiatkoch kariéry, no v posledných rokoch nie. Je to ťažké," uviedol člen Triple gold klubu. Zo zlata na ZOH sa tešil vo Vancouvri 2010, na MS triumfoval v roku 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies