NHL: Enström nechce reprezentovať Švédsko na ZOH 2014

NETKY.SK • 4 November 2013, 12:08 • 2 min
NHL: Enström nechce reprezentovať Švédsko na ZOH 2014

WINNIPEG - Hokejový obranca Tobias Enström nechce reprezentovať Švédsko na februárových zimných olympijských hrách v Soči. Jeho prioritou je úspešné pôsobenie v klube NHL Winnipeg Jets.

slovakia

left justify in out

Enström už o svojom rozhodnutí informoval aj trénera švédskej reprezentácie Pära Maartsa.

"Zostava do Soči ešte nie je známa. Pred pár týždňami som si sadol s reprezentačným trénerom, ktorý ma prišiel navštíviť. Bolo to ťažké rozhodnutie, v národnom tíme nebudem hrať. Cítil som, že sa potrebujem zamerať na výkony vo Winnipegu, tento tím má šancu na play-off a ja mu chcem v tomto úsilí čo najviac pomôcť. Počas olympijskej pauzy si chcem oddýchnuť a zostať zdravý," povedal Enström, ktorý počas siedmich sezón v NHL ešte nikdy nehral v play-off. Švédsko reprezentoval na ZOH 2010 vo Vancouveri, v štyroch stretnutiach nazbieral dva kanadské body (0+2). 

Rozhodnutie hráča vítajú najmä v Jets, klub bol naposledy v play-off ešte počas pôsobenia v Atlante v roku 2007. "Je chvályhodné, že to dokázal urobiť," uviedol tréner Winnipegu Claude Noel. Informácie zverejnil web nhl.com. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona