NHL: Edmonton so Sekerom vyhral nad San Jose 2:0, vyrovnal stav série na 1:1

NETKY.SK • 15 Apríl 2017, 09:00 • 2 min
NHL: Edmonton so Sekerom vyhral nad San Jose 2:0, vyrovnal stav série na 1:1

NEW YORK - Hokejisti Edmontonu zvíťazili v noci na sobotu v druhom zápase štvrťfinále Západnej konferencie NHL doma nad San Jose 2:0 a vyrovnali stav série 1. kola play off na 1:1.

slovakia

left justify in out

Oba góly dali Oilers v oslabení, v 21. minúte ich poslal do vedenia krídelník zo štvrtého útoku Zack Kassian a v tretej tretine poistil triumf najproduktívnejší hráč základnej časti Connor McDavid. Domáci brankár Cam Talbot čelil iba 16 strelám, za svoj chrbát nepustil ani jednu a vychytal tak svoj premiérový shutout v kariére v play off. Radosť z víťazstva mal aj slovenský obranca v službách "olejárov" Andrej Sekera, ktorý odohral takmer 24 minút, vyslal na súperovu bránku dve strely a pripísal si plusový bod.

 

Obhajca Stanleyho pohára z Pittsburghu zvládol aj druhý domáci duel s Columbusom a po víťazstve 4:1 vedie vo štvrťfinálovej sérii Východnej konferencie už 2:0 na zápasy. Penguins sa opäť mohli oprieť o spoľahlivý výkon Marca-Andreho Fleuryho v bránke, ktorý zlikvidoval 39 striel hostí. Významnou mierou sa na triumfe podieľal aj kapitán Penguins Sidney Crosby, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie.

 

Montreal v dramatickom súboji vyhral v Bell Centre nad New Yorkom Rangers 4:3 po predĺžení a vyrovnal stav série na 1:1. "Jazdci" boli blízko k druhému víťazstvu na súperovom ľade, keď tesne pred koncom riadneho času viedli 3:2, lenže 18 sekúnd pred záverom tretej tretiny český center Tomáš Plekanec v power play bez brankára vyrovnal a vynútil pre svoj tím predĺženie. V jeho 19. minúte rozhodol o výhre Canadiens Alexander Radulov, ruský krídelník predtým asistoval pri dvoch góloch domácich.

 

Prekvapujúci stav je po druhom stretnutí štvrťfinálovej série Západnej konferencie medzi Minnesotou a St. Louis, v ktorej Blues vydreli na ľade Wild aj druhé víťazstvo (2:1) a zvýšili svoje vedenie na 2:0 na zápasy.

 

play off NHL /na štyri víťazstvá/

2. zápasy štvrťfinále Východnej konferencie

Montreal - New York Rangers 4:3 pp

/stav série: 1:1/

 

Pittsburgh - Columbus 4:1

/stav série: 2:0/

 

2. zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

Minnesota - St. Louis 1:2

/stav série: 0:2/

 

Edmonton - San Jose 2:0

/stav série: 1:1/

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona