NHL: Džentlmen St. Louis mieri do Rangers za kapitána Callahana

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 18:22 • 2 min
NHL: Džentlmen St. Louis mieri do Rangers za kapitána Callahana

TAMPA - Tampa Bay vymenila Martina St. Louisa do New York Rangers za Ryana Callahana.

slovakia

left justify in out

Očakávania sa naplnili a hokejový útočník Martin St. Louis opúšťa Tampu Bay. Najproduktívnejší hráč Lightning dohrá sezónu v New York Rangers, odkiaľ opačným smerom putuje spolu s prvokolovým výberom 2015 a druhokolovým 2014 kapitán mužstva Ryan Callahan. St. Louis bol do výmeny lídrom štatistík Tampy v počte gólov (29) i bodov (61).

 

O odchode St. Louisa z Tampy Bay sa začalo hovoriť krátko po tom, čo sa nedostal do prvej nominácie Kanady na zimné olympijské hry do Soči, ktorú zostavoval generálny manažér Lightning Steve Yzerman. Do Ruska napokon 38-ročný útočník cestoval ako náhradník za zraneného klubového spoluhráča Stevena Stamkosa. St. Louis je v treťom roku štvorročnej zmluvy, podľa ktorej v priemere zarába 5,625 milióna dolárov. 

 

St. Louis sa do NHL dostal ako nedraftovaný hráč, za Calgary a Tampu odohral 1041 zápasov s bilanciou 369 gólov a 604 asistencií. V sezóne 2012/2013 sa stal držiteľom Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča súťaže. Túto cenu dostal aj v ročníku 2003/2004, keď priviedol Tampu k Stanleyho poháru a získal aj Hartovu a Pearsonovu trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny podľa novinárov i samotných hokejistov. Trikrát za ostatné štyri sezóny sa stal najväčším džentlmenom súťaže a odniesol si Lady Byng Trophy.

 

Callahan sa stane v lete voľným hráčom, ak dovtedy nepodpíše nový kontrakt s Tampou. V 45 stretnutiach sezóny za Rangers strelil jedenásť gólov a pridal štrnásť asistencií. Doteraz bol jeho priemerný príjem 4,275 milióna dolárov na sezónu. S Rangers sa nedokázal dohodnúť na novej zmluve a klub zvolil alternatívu s výmenou. Informácie zverejnil web TSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona