NHL: Dvojbodový Tatar prispel k triumfu Detroitu

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 08:38 • 2 min
NHL: Dvojbodový Tatar prispel k triumfu Detroitu

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa gólom a asistenciou podieľal v zámorskej NHL na víťazstve Detroitu nad Ottawou 5:4 po nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Tatar zaznamenal v tretej tretine svoj 24. presný zásah v sezóne, ktorým v presilovej hre poslal Detroit do vedenia 3:2. Pôvodne ohlásili za strelca gólu Gustava Nyquista, ale spomalený záber ukázal, že puk zo vzduchu doklepol do siete slovenský útočník. Ten o chvíľu neskôr asistoval aj pri góle Nyquista, no domáci rozhodli o triumfe až v nájazdoch. V nich sa ako jediný v siedmej sérii presadil pri svojom debute v NHL Rus Jevgenij Svečnikov. "Pred nájazdom tréner ukázal na mňa prstom a povedal 'choď'. Chalani ma povzbudzovali, aby som iba spravil to, čo viem. Bol som nabudený, veľmi som chcel nájazd premeniť, v hale bol hluk, som rád, že mi to vyšlo," povedal pre klubový web mladý krídelník, ktorý sa stal hrdinom hneď pri svojej profiligovej premiére. "Mám iba 20 rokov, keď som vykorčuľoval na ľad Joe Louis Areny, naskakovala mi husia koža. Mal som pocit, akoby som mal v tele bubliny," dodal Svečnikov. Tatar odohral viac ako 21 minút, mal tri strely a mínusový bod, v rozstrele svoj pokus nepremenil.

 

Montreal si víťazstvom 4:1 na ľade Floridy v predstihu zabezpečil prvenstvo v Atlantickej divízii. Dvoma gólmi a asistenciou sa blysol fínsky krídelník Artturi Lehkonen. Slovenský obranca Martin Marinčin sa nezmestil do zostavy Toronta pri výhre 4:2 v Buffale. Hostia sa tak priblížili k miestenke do play off.

 

NHL - sumáre:

BUFFALO SABRES - TORONTO MAPLE LEAFS 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)

Góly: 22. R. O'Reilly (Gionta), 60. Eichel (Reinhart) - 5. Komarov (Kadri), 6. Matthews (W. Nylander, Gardiner), 6. van Riemsdyk (Bozak), 46. Kadri (Marner, Zajcev). Brankári: Lehner (6. Nilsson) - Andersen, strely na bránku: 22:45, 18.829 divákov.

 

DETROIT RED WINGS - OTTAWA SENATORS 5:4 pp a sn (0:0, 2:1, 2:3 - 0:0, 1:0)

Góly: 21. Nielsen (Jensen, Sheahan), 27. Larkin (Jensen), 46. TATAR, 48. Nyquist (Green, TATAR), rozh. nájazd Svečnikov - 22. Burrows (Turris, Karlsson), 41. Karlsson (Hoffman, Anderson), 49. Turris (Stone), 53. Claesson (Turris). Brankári: Mrázek - Anderson, strely na bránku: 33:45, 20.027 divákov.

 

 

FLORIDA PANTHERS - MONTREAL CANADIENS 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Góly: 29. Marchessault (Sgarbossa, Pysyk) - 14. Shaw (Galchenyuk, Lehkonen), 42. Lehkonen, 57. Lehkonen (Byron), 59. Radulov (Pacioretty, Danault). Brankári: Berra - Lindgren, strely na bránku: 32:31, 15.222 divákov.

 

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 21:46 1 1 2 -1 3 0

 

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty - brankári: počet odchytaných minút, počet úspešných zákrokov/striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

zoznam tímov s istotou účasti v play off:

Západná konferencia (8): Chicago (istota prvenstva v Centrálnej divízii i konferencii), Minnesota, Anaheim, San Jose, Edmonton, Calgary, St. Louis, Nashville

Východná konferencia (5): Washington, Columbus, Pittsburgh, New York Rangers, Montreal (istota prvenstva v Atlantickej divízii)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies