NHL: Dva góly Tatara nestačili Detroitu na výhru, Budaj uspel

NETKY.SK • 5 December 2013, 07:27 • 2 min
NHL: Dva góly Tatara nestačili Detroitu na výhru, Budaj uspel

DETROIT - Dva góly slovenského hokejistu Tomáša Tatara nestačili Detroitu na víťazstvo v stredajšom stretnutí zámorskej NHL proti Philadelphii. Red Wings síce po polovici zápasu viedli 3:1, ale napokon sa tešili Andrej Meszároš a jeho spoluhráči z Flyers.

slovakia

left justify in out

Štyri kanadské body dosiahol v súboji Sean Couturier za dva góly a rovnaký počet asistencií. Tatara po stretnutí vyhlásili za druhú hviezdu. Proti Flyers sa prezentoval šiestimi streleckými pokusmi počas 16:16 min na ľade. V 21 stretnutiach ročníka 2013/2014 nazbieral slovenský krídelník jedenásť bodov za päť gólov a šesť asistencií. "Mali sme zápas vo svojich rukách, prehrali sme si ho v tretej tretine. Prestali sme hrať a korčuľovať. Philadelphia zobrala zápas do svojich rúk, stala sa lepším mužstvom a strelila aj góly," priznal po stretnutí podľa Detroit Free Press Tomáš Tatar. Dvadsaťtriročný útočník v stretnutí, v ktorom prvýkrát v kariére v NHL strelil dva góly, prišiel po zásahu hokejkou súpera do tváre aj o tri zuby. Andrej Meszároš odohral 13:07 min a mal jednu strelu. Detroit nastúpil prvýkrát po viac ako siedmich rokoch bez dvojice Pavel Daciuk, Henrik Zetterberg v zostave. Naposledy nehral ani jeden z týchto skvelých útočníkov v drese Red Wings 18. apríla 2006 pri prehre 3:6 s Nashville. Philadelphia vyhrala len tretí zápas v Detroite od sezóny 1989/1990, druhý v riadnom hracom čase. Red Wings vyhrali doma nad Flyers osemnásť duelov. "V roku 1989 som ešte nebol ani na svete, tak som o tom ani nevedel," povedal Sean Couturier.

Z víťazstva Montrealu nad New Jersey 4:3 po samostatných nájazdoch mal radosť Peter Budaj. Brankár Canadiens mal v stretnutí 31 úspešných zákrokov. O výhre Montrealu rozhodol David Desharnais, ktorý v riadnom hracom čase vyrovnal 37 sekúnd pred jeho vypršaním na 3:3. "Nevyšla nám rozohrávka, súper zrazil Eliáša a vyradil ho z hry. Potom prišla tečovaná strela. Nedá sa nič robiť, podobné veci sa stávajú," povedal tréner Peter DeBoer. Predĺženie už v hale čakal málokto. "Po góle Eliáša som si hovoril, že ten zápas už prehráme. Po prvých dvoch vyrovnaných tretinách bol záver šialený. Sú to pre nás skvelé dva body. V hokeji nikdy neviete, čo sa môže stať," povedal pre NHL.com Peter Budaj, ktorý nastúpil na siedmy zápas v tejto sezóne. "Čakám na svoju šancu. Darí sa nám hra, vyhrávame. Nikdy nemeníte to, čo funguje," dodal Budaj. 

Druhýkrát v sezóne sa tešili z dvoch výhier po sebe v Calgary. V stredu Flames zdolali Phoenix 4:1, keď brankár Karri Rämö zlikvidoval 30 striel súperov. Po osemnástich vynechaných zápasoch pre zranenie sa do zostavy Calgary vrátil kapitán Mark Giordano, 30-ročný obranca sa na výhre podieľal gólom a asistenciou. "Cítil som sa skvele. Rýchlo mi stúpol adrenalín, zranený členok som necítil. Je to dobrý prísľub do budúcnosti," povedal Giordano. 


Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 

Detroit - Philadelphia 3:6 (1:1, 2:1, 0:4) 
Góly: 11. TATAR (D. Miller, J. Andersson), 29. Franzén (Weiss, Nyquist), 31. TATAR (Samuelsson, Alfredsson) - 14. Downie (Couturier, Read), 37. Read (Couturier, Hartnell), 46. Giroux (Timonen, Hartnell), 49. Couturier (Downie, Read), 50. Hartnell (Giroux, Streit), 60. Couturier (Raffl) 
Tomáš Tatar (Detroit) sa stal druhou hviezdou zápasu, odohral 16:16 min, mal 2 kanadské body (2+0) a 6 streleckých pokusov. Andrej Meszároš (Philadelphia) odohral 13:07 min a mal 1 strelu. 


New Jersey - Montreal 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 0:0, 3:2 - 0:0, 0:1) 
Góly: 45. Loktionov (Židlický, Ryder), 50. Ryder (Boucher, Loktionov), 59. Eliáš - 11. B. Gionta (Briere, Plekanec), 57. Eller (Galchenyuk, Diaz), 60. Desharnais (B. Gionta), rozhodujúci sam. nájazd Desharnais 
Peter Budaj (Montreal) odchytal celý zápas, mal 31 úspešných zákrokov. 

Calgary - Phoenix 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) 
Góly: 20. Brodie (Stajan, Hudler), 26. Bäcklund (Hudler, Butler), 32. Giordano (Brodie, Colborne), 43. Stempniak (Stajan, Giordano) - 5. Yandle (Doan, Vermette)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona