NHL: Dupuis skončil, Crosbymu bude chýbať

NETKY.SK • 9 December 2015, 09:39 • 2 min
NHL: Dupuis skončil, Crosbymu bude chýbať

PITTSBURGH - Pascal Dupuis a vrcholový hokej nešli viac dohromady, útočník Pittsburghu v utorok oznámil koniec svojej kariéry pre zdravotné problémy vyplývajúce z tvorby krvných zrazenín.

slovakia

left justify in out

 Rozhodnutie 36-ročného Kanaďana sa vraj rodilo počas uplynulého víkendu v NHL. Už zápas so San Jose v utorok 1. decembra odohral s bolesťami v hrudníku. Napriek tomu vykorčuľoval na ľad aj v ďalších stretnutiach kalifornského výjazdu v sobotu v Los Angeles a v nedeľu v Anaheime. "Od stretnutia v San Jose sme sa o tom nejaký čas bavili. V hlave som mal stále jasnejšie. Zvažoval som všetky možné aspekty - svoje vlastné pocity, manželku, deti, spoluhráčov. V prvom rade som myslel na rodinu. Keby som hľadel iba na seba, možno by som ešte hral," povedal Dupuis pre oficiálnu stránku Penguins. 


Bývalému hráčovi Minnesoty, New Yorku Rangers a Atlanty diagnostikovali krvné zrazeniny v januári 2014 krátko po problémoch s natrhnutými väzmi kolena. V novembri 2014 mu krvné zrazeniny našli v pľúcach a následne vynechal celý zvyšok sezóny. V júni tohto roka mu však lekári povolili návrat na ľad bez obmedzení. 


"Napriek lekárskemu protokolu, ktorý platí pre všetkých hráčov NHL, v nás pretrvával pocit rizika. Vedľajšie následky pravidelného monitorovania jeho stavu nemali priaznivý vplyv na jeho dlhodobé zdravie," uviedol klubový lekár Dharmesh Vyas. "Nič mi síce nenašli, ale to neustále testovanie, radiácia, tomografia. Moje telo by to asi všetko nezvládlo," priznal Dupuis. 


Nedraftovaného hokejistu zaradia Penguins na zoznam dlhodobo zranených hráčov a naďalej mu budú hradiť mzdu. V tejto sezóne mu plynie tretí zo štyroch rokov zmluvy s priemerným príjmom 3,75 milióna amerických dolárov. 


Dupuis vtrhol do NHL gólom hneď v prvom zápase za Minnesotu 2. apríla 2001. Počas ročníka 2006/07 menil dres hneď dvakrát, najskôr putoval do New Yorku a po šiestich zápasoch do Atlanty. Thrashers ho v roku 2008 vymenili spolu s Mariánom Hossom do Pittsburghu, kde sa uchytil v útoku so Sydneym Crosbym. Z tejto spolupráce vyťažil v sezóne 2011/12 kariérne maximum 25 gólov a 59 kanadských bodov. V NHL zanechal stopu v podobe 409 bodov za 190 gólov a 219 asistencií v 871 zápasoch základnej časti. V play-off nazbieral 97 štartov, 19 gólov a 25 asistencií. 


"Veľmi nám bude chýbať. Je to znamenitý chlapík a spoluhráč. Viem, že mimo ľadu bude trpieť, preto verím, že ho ešte často uvidíme," reagoval Sydney Crosby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies