NHL doplnila do výberu Európy aj Gáboríka či Halákovu dvojku

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 09:09 • 2 min
NHL doplnila do výberu Európy aj Gáboríka či Halákovu dvojku

NEW YORK - Základné 16-členné kádre všetkých ôsmich účastníkov Svetového pohára 2016 v Toronte sú od stredy známe a server NHL sa už teraz podujal podopĺňať výbery zvyšnými siedmimi hokejistami, na čo však majú účastníci septembrového sviatku v Kanade ešte čas do 1. júna. Tím Európy, do ktorého generálny manažér Miroslav Šatan so spolupracovníkmi vybral zatiaľ päť Slovákov, vystuží podľa nhl.com aj Marián Gáborík.

slovakia

left justify in out

Útočník Los Angeles Kings je momentálne na dlhodobej maródke, ale na jeseň by v Toronte nemal chýbať. "Čakáme na jeho uzdravenie. Veríme, že sa rýchlo vráti na ľad a dostane sa do dobrej formy. Držíme sa filozofie, že viac než národnosť rozhoduje hokejová kvalita," pripomenul Šatan pre Pravdu.

Podľa NHL by mala byť v európskom výbere dvojica oboch brankárov New Yorku Islanders, a preto k Jaroslavovi Halákovi dodatočne zaradila aj Nemca Thomasa Greissa. Istotu už má Dán Frederik Andersen. Tím v druhej fáze doplnia podľa spomínaného zdroja aj obrancovia Luca Sbisa a Christian Ehrhoff, útok okrem Gáboríka dotvoria aj Zemgus Girgensons, Nikolaj Ehlers a Nino Niederreiter. Šatan a spol. môžu siahnuť po hocijakom Európanovi s výnimkou Švédov, Rusov, Fínov a Čechov, ktorí na SP predstavia vlastné výbery.

Server nhl.com sa zahral aj na trénera Európy Ralpha Kruegera a poskladal tiež predpokladané formácie. Mariána Hossu v prvej zaradil na pravé krídlo k Dánovi Mikkelovi Bödkerovi a slovinskému centrovi Anžemu Kopitarovi, ktorý je však Gáboríkovým spoluhráčom. Druhého slovenského Mariána priradil napravo do tretieho útoku k Fransovi Nielsenovi a Thomasovi Vanekovi. Tomáš Tatar by mal operovať na ľavom krídle druhej formácie s Leonom Draisaitlom a Matsom Zuccarellom. Prvú obrannú dvojicu by podľa NHL mohli utvoriť bostonskí spoluhráči Dennis Seidenberg a Zdeno Chára, Andrej Sekera by v druhej nastupoval s Romanom Josim. V tretej predbežne figurujú Mark Streit a Christian Ehrhoff.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona