NHL: Detroit zvažuje presun Jurča do Grand Rapids

NETKY.SK • 10 November 2014, 10:58 • 2 min
NHL: Detroit zvažuje presun Jurča do Grand Rapids

DETROIT - Hokejový útočník Tomáš Jurčo sledoval posledné tri zápasy tímu Detroit Red Wings len z tribúny a vedenie klubu NHL zvažuje, či ho nepošle na farmu do Grand Rapids do AHL.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný Košičan v dvanástich zápasoch sezóny získal len dva kanadské body za asistencie. V minulom ročníku mal v 36 dueloch za Red Wings bilanciu osem gólov a sedem asistencií.

 

"Rýchlo sa dostal do prvého mužstva," priznal pre Free Press generálny manažér Red Wings Ken Holland. Jurčo hral do roku 2012 v QMJHL za Saint John, potom dostal šancu v Griffins, kde v 106 stretnutiach dosiahol 60 bodov (27+33), a v minulom ročníku ho vytiahli do Detroitu. "Ľudia si možno ani neuvedomujú, že aj v AHL sa hrá dobrý hokej. V prvej polovici premiérovej sezóny nepodával konštantné výkony, ale potom sa zlepšil, s tímom vyhral AHL a mal v ňom dôležitú úlohu. V minulej sezóne bol ôsmy v kanadskom bodovaní AHL na prelome novembra a decembra a dostal šancu. Hral skutočne dobre," doplnil Ken Holland. 

 

V tejto sezóne sa Jurčo trápi v ofenzíve a body na jeho konto nepribúdajú. "Babs ho nechal v posledných zápasoch sedieť. Situáciu budeme monitorovať. V najbližších pár dňoch sa budeme musieť rozprávať. Iste, chceme, aby hráč ako Jurčo nastupoval pravidelne. Ak by bolo v pláne, aby hral počas nasledujúceho týždňa, potom je pred nami dlhší čas na tréning. Ak ho však v predstavách trénera preskočia iní hráči, musíme ho nechať niekde hrať," dodal pre Free Press Holland. Detroit odohrá najbližší zápas až v piatok proti Chicagu. V pondelok majú hráči v pláne tréning, utorok bude voľný deň. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona