NHL: Detroit vyrovnal bizarným gólom, ktorý nemal platiť

NETKY.SK • 19 Január 2014, 10:07 • 2 min
NHL: Detroit vyrovnal bizarným gólom, ktorý nemal platiť

DETROIT - Až videozáznam ukázal, že gól z hokejky Niklasa Kronwalla nemal platiť, lebo puk sa odrazil od ochrannej siete za bránkou.

slovakia

left justify in out

O tom, že sobotňajší súboj NHL medzi hokejistami Detroitu a Los Angeles sa posunie do predĺženia, rozhodol kuriózny gól, ktorý zrejme nemal platiť. Pol minúty pred koncom riadneho hracieho času za stavu 1:2 napriahol spoza kruhov švédsky obranca Detroitu Niklas Kronwall a puk tečovaný hokejkou útočníka hostí Jaretta Stolla sa na chvíľu stratil z dohľadu všetkých aktérov na ľade. Krátko na to sa objavil za chrbtom prekvapeného brankára Kings Jonathana Quicka. Rozhodcovia gól uznali a domáci ním na radosť zaplnenej Joe Luis Arény vyrovnali na 2:2. Išlo sa do predĺženia, neskôr do nájazdov, kde o víťazstve Red Wings rozhodol slovenský útočník Tomáš Tatar.

Až videozáznam ukázal, že gól z hokejky Kronwalla nemal platiť, lebo puk sa odrazil od ochrannej siete za bránkou, padol bizarne priamo na chrbát nič netušiaceho brankára Quicka a odtiaľ putoval za bránkovú čiaru. Za normálnych okolností by mal rozhodca prerušiť hru, keď sa puk dostane mimo mantinelu, resp. ľadu, ale v tomto prípade údajne nikto puk nevidel. Vo vyhlásení NHL sa píše, že nemali právo posúdiť túto situáciu na videu. Táto skutočnosť rozladila hráčov Los Angeles. 

"Povedali nám len, že puk nevideli. Smola. Stálo nás to dva body. Také niečo som ešte nezažil," povedal elitný obranca Los Angeles Drew Doughty. "Ja som ten puk videl, ako sa odrazil z hornej časti siete a som trochu prekvapený, že rozhodcovia ho nevideli," cituje server NHL útočníka hostí Mikea Richardsa. 

"Ten gól nemal platiť, ale v situácii pár sekúnd pred koncom sme ho vzali veľmi radi. Nikto z nás na ľade nevidel, kde puk skončil a všimli sme si ho až vtedy, keď sa ocitol v bránke. Mali sme šťastie, ale tvrdo sme bojovali o vyrovnanie, preto sme si ho zaslúžili," komentoval šťastný Nicklas Kronwall pre server NHL. "Zo striedačky sme absolútne nič nevideli. Chlapi, čo boli na ľade, mi vraveli, že puk sa zrejme dotkol vrchnej časti ochrannej siete a odtiaľ sa odrazil späť do hry Rozhodcovia určite nemohli nič vidieť, preto ani nerozhodli o prerušení hry," povedal tréner Detroitu Mike Babcock. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies