NHL: Detroit sa zbavil Dacjukovho kontraktu, vymenil ho do Arizony

NETKY.SK • 25 Jún 2016, 09:36 • 2 min
NHL: Detroit sa zbavil Dacjukovho kontraktu, vymenil ho do Arizony

BUFFALO - Predstaviteľom klubu NHL Detroit Red Wings sa podarilo zbaviť kontraktu Pavla Dacjuka, ktorý sa rozhodol nepokračovať vo svojej profiligovej kariére a vrátil sa do Ruska.

slovakia

left justify in out

"Červené krídla" vymenili zmluvu skúseného hokejistu do Arizony spoločne s voľbou v 1. kole tohtoročného draftu (celkovo 16. pozícia), za čo získali rovnako jednu prvokolovú voľbu (20. miesto), jednu voľbu v 2. kole (53. miesto) a útočníka Joea Vitaleho. Informovala o tom agentúra AP.

 

Tridsaťsedemročný elitný center minulý týždeň oznámil, že odchádza z Detroitu a nasledujúcu sezónu strávi v KHL, hoci má ešte rok platný kontrakt s Red Wings. Tí ho potrebovali vymeniť, aby si mohli uvoľniť priestor pod platovým stropom a loviť veľké ryby na trhu s voľnými hráčmi. "Kojoti" naopak mali v rozpočte množstvo voľného miesta a nemali problém pohltiť sumu 7,5 milióna dolárov za Dacjuka, ktorá sa stále započítava pod strop. Takisto sa vďaka trejdu ľahšie dostanú nad platové dno. Z výmeny profitovali aj ziskom 16. draftovej pozície, ktorú v noci na sobotu uplatnili na obrancu Jakoba Chychruna. Detroit si zasa z 20. miesta vybral iného zadáka Dennisa Cholowského.

 

"Máme teraz flexibilitu, aby sme mohli vykonať to, čo potrebujeme," vyslovil sa generálny manažér Detroitu Ken Holland. Ten podľa TSN teraz sústredí svoju pozornosť na angažovanie kanoniera Tampy Bay Stevena Stamkosa, ktorý by sa mal stať 1. júla voľným hráčom. Podľa Hollanda zaujímavú výmenu iniciovali Coyotes. "Je to pre nás unikátna situácia. Boli sme pripravení, že niečo stratíme, no dostali sme extra voľbu v 2. kole, nemusíme platiť za Dacjuka a ešte sme aj získali kontrakt Vitaleho," tešil sa Holland.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona