NHL: Detroit podľahol Vancouveru a natiahol sériu prehier, Tatar iba s mínuskou

NETKY.SK • 23 Október 2017, 08:16 • 2 min
NHL: Detroit podľahol Vancouveru a natiahol sériu prehier, Tatar iba s mínuskou

New York - Hokejisti Detroitu prehrali v noci na pondelok v zámorskej NHL na domácom ľade s Vancouverom 1:4. Slovenský útočník v službách Red Wings Tomáš Tatar vyslal na bránku hostí tri strely, odsedel si dvojminútový trest a na konto si pripísal mínusový bod.

slovakia

left justify in out

Canucks položili základ svojho víťazstva v druhej tretine, ktorú vyhrali hladko 3:0. Dvomi gólmi prispel k triumfu švajčiarsky reprezentant Sven Bärtschi. Dvadsaťpäťročný krídelník prelomil streleckú smolu, ktorá ho sprevádzala v uplynulých stretnutiach, a otvoril si gólový účet v sezóne. "V minulých zápasoch som mal veľa šancí na skórovanie, takže som rád, že mi to tam konečne padlo. Druhý gól mi ešte vylepšil radosť," vyslovil sa pre ligový web Bärtschi. "Kosatky" podržal švédsky brankár Jacob Markström, ktorý kryl 20 striel súpera.

 

O jediný gól Detroitu sa postaral na konci prvej tretiny Anthony Mantha, ktorý vyrovnal na priebežných 1:1, po ňom mierili do čierneho už iba hostia. "Červené krídla" sa po sľubnom vstupe do sezóny začali herne trápiť, zapísali si štvrtú prehru v rade, z toho tretiu v riadnom hracom čase. "Bol to z našej strany zlý zápas. Nemali sme iskru, nedokázali sme doviesť naše akcie do konca. Musíme svoj výkon zlepšiť," nechal sa počuť kapitán Red Wings Henrik Zetterberg.

 

Canucks mohli po vypršaní trestu počítať s Erikom Gudbransonom, naopak v zápase prišli o iného obrancu Troya Stechera, ktorý odstúpil z hry v druhej tretine pre zranenie kolena a v pondelok mal podstúpiť vyšetrenia. Debut v drese Detroitu absolvoval útočník Scott Wilson, ktorého získal klub z Michiganu cez víkend výmenou z Pittsburghu.

 

NHL - sumár:

DETROIT RED WINGS - VANCOUVER CANUCKS 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

Góly: 19. Mantha (Nyquist, Green) - 15. Bärtschi (Horvat, Boeser), 29. Dorsett (Horvat, Pouliot), 34. Bärtschi (Burmistrov), 40. Virtanen (D. Sedin). Brankári: Markström - Howard, strely na bránku: 21:37, 19.515 divákov.

 

Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 16:51 0 0 0 -1 3 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona