NHL: Desiaty gól Gáboríka, LA má postup na dosah

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 06:00 • 2 min
NHL: Desiaty gól Gáboríka, LA má postup na dosah

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings zvíťazili v pondelkovom štvrtom zápase finále play-off Západnej konferencie zámorskej NHL doma nad Chicagom Blackhawks 5:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedú už 3:1, aj keď spočiatku prehrávali 0:1.

slovakia

left justify in out

V drese "kráľov" odohral Marián Gáborík 16:19 min a jedna z jeho dvoch striel skončila v bránke súpera - trenčiansky odchovanec zvýšil v 12. min na priebežných 2:0. Hokejisti LA rozhodli o svojom triumfe už v I. tretine, v ktorej dosiahli tri presné zásahy. Gáborík strelil už desiaty gól v tohtosezónnej vyraďovacej časti a je lídrom medzi kanoniermi. 

 

Za zdolaných si Marián Hossa (17:28 min) pripísal tri strely, dva mínusové body a dve trestné minúty, Michal Handzuš absolvoval len šesť striedaní a dovedna 4:28 min, naposledy sa na ľade objavil v 26. min. Zámorské médiá nereferujú, či nehral pre zranenie alebo sa tak rozhodli tréneri hostí. 

 

Piaty zápas je na programe v stredu 28. mája v Chicagu a hokejisti Kings v ňom môžu spečatiť postup do záverečnej série o Stanleyho pohár. 

Vo finále vo Východnej konferencii hrajú New York Rangers a Montreal Canadiens (zatiaľ 3:1). 

Výsledok pondelkového štvrtého finále play-off Západnej konferencie NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 
 

Los Angeles - Chicago 5:2 (3:0, 1:1, 1:1) - stav série: 3:1 
Góly: 9. Muzzin (Doughty, Toffolli), 12. GÁBORÍK (Kopitar), 16. D. Brown (J. Williams, Muzzin), 33. Doughty (Kopitar, J. Williams), 59. Pearson (J. Carter) - 35. Saad (Rozsíval), 50. Bickell (P. Kane, Toews) 
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 16:19 min, mal dve strely a dal jeden gól, Michal Handzuš absolvoval 4:28 a Marián Hossa (obaja Chicago) odohral 17:28 min, mal 3 strely, 2 mínusové body a dve trestné minúty. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies