NHL: Daňo by vymenil premiérový gól za dva body

NETKY.SK • 4 November 2016, 09:17 • 2 min
NHL: Daňo by vymenil premiérový gól za dva body

WASHINGTON - Keď sa slovenský hokejista Marko Daňo v 52. minúte v pravom kruhu dostal k puku, ktorý sa od bránky Bradena Holtbyho pomaly kĺzal smerom k modrej čiare, nešpekuloval a strelou z prvej zabezpečil Winnipegu aspoň bod za nerozhodný výsledok 3:3 v riadnom hracom čase štvrtkového stretnutia vo Washingtone. Dvadsaťjedenročný útočník si hneď vo svojom prvom zápase tohto ročníka NHL otvoril strelecký účet.

slovakia

left justify in out

"Usiloval som sa hrať najlepšie, ako viem. Naša štvrtá lajna sa snažila niečo spraviť. Myslím si, že sa nám to podarilo. Ako formácia sme hrali dobre. Máme pár hráčov zranených, takže tréner to trochu miešal," skonštatoval na webe nhl.com Marko Daňo, ktorému na presný zásah stačilo byť na ľade iba 6:27 min a ujala sa jeho jediná strela. "Mal som šťastie. Smeroval som pred bránku, za ktorou chlapci odviedli dobrú prácu, puk sa kĺzal ku mne, snažil som sa švihnúť ho hore a našťastie tam padol. Ale gól by som vymenil za dva body pre tím," doplnil po prehre 3:4 po predĺžení.

 


Slovenský reprezentant odštartoval súťažný ročník 2016/2017 v tíme AHL Manitoba Moose, v šiestich dueloch tam dosiahol dve asistencie. "Čakal som pár zápasov na moment, keď ma povolajú z farmy. Tréner mi vravel, aby som hral môj najlepší hokej. O to sa snažím každý večer. Byť silný s pukom v rohoch klziska, vybojovať odtiaľ nejaké príležitosti pre seba a spoluhráčov," doplnil Marko Daňo, ktorý odohral svoj 70. zápas v NHL a dosiahol v ňom svoj 14. gól. Pôsobil aj v Chicagu a Columbuse.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona