NHL: Daňo a Marinčin gólovo pomohli svojim tímom k víťazstvám

NETKY.SK • 28 September 2017, 10:06 • 2 min
NHL: Daňo a Marinčin gólovo pomohli svojim tímom k víťazstvám

NEW YORK - Až dvaja slovenskí hokejisti boli strelecky úspešní v stredajších prípravných zápasoch pred novou sezónou NHL v zámorí. Útočník Marko Daňo pomohol svojmu tímu Winnipeg Jets k domácemu víťazstvu nad Ottawou 5:3 a obranca Martin Marinčin presným zásahom prispel k triumfu Toronta proti Montrealu 4:2 v zápase, ktorý sa hral v Québec City.

slovakia

left justify in out

Winnipeg prehrával po dvoch tretinách s Ottawou 2:3, ale v záverečnom dejstve tromi gólmi otočil zápas, pričom práve Daňov zásah z 54. min po príkladnej spolupráci s Petanom mal prívlastok víťazný. Winnipeg z piatich gólov až trikrát udrel v presilovke. Jets v príprave pred sezónou strelili 15 gólov, z toho 12 padlo v početnej výhode.

 

"Tie presilovkové góly boli veľmi dôležité, ale rovnako podstatné boli aj ubránené oslabenia," uviedol tréner Winnipegu Paul Maurice na webe barrietoday.com. "Snažím sa na ľade robiť správne veci, byť dobrý v tréningu a celkovo hrať tak, aby som si vybojoval miesto v zostave," vravel slovenský útočník Winnipegu Marko Daňo, cituje ho Winnipeg Free Press.

Toronto zabralo proti Montrealu až od druhej tretiny, keďže prvú prehralo 0:2. K obratu gólom zavelil aj Martin Marinčin, ktorý v 36. min vyrovnal na 2:2. Dvadsaťpäťročný obranca je pomerne netradičný strelec, v každej z troch ostatných sezón NHL si pripísal po jednom zásahu.

Obhajca Stanleyho pohár Pittsburgh Penguins odohral za posledné štyri dni tri prípravné duely a po dvoch prehrách so St. Louis a Detroitom sa mu konečne podarilo zvíťaziť, keď Buffalo Sabres zdolal tesne 5:4. Po góle aj asistencii si pripísali aj najväčšie hviezdy tímu Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

Výsledky stredajších prípravných stretnutí NHL:

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2:4 (2:0, 0:3. 0:1)
Martin Marinčin (Toronto) 1 gól

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)

Washington Capitals - New Jersey Devils 1:4 (0:4, 1:0, 0:0)

Winnipeg Jets - Ottawa Senators 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Marko Daňo (Winnipeg) odohral 14:15 min, 1 gól, 2 mínusové body, 2 strely

Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies