NHL: Crosbymu pomohli k tisícemu bodu aj slovenskí hráči

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 12:38 • 2 min
NHL: Crosbymu pomohli k tisícemu bodu aj slovenskí hráči

PITTSBURGH - Dovedna stodesať hokejistov priamo pomohlo Sidneymu Crosbymu počas kariéry dosiahnuť tisíc kanadských bodov v NHL v drese Pittsburghu.

slovakia

left justify in out

Jednoznačne najväčšiu zásluhu na tomto míľniku 29-ročnej hviezdy Penguins má jeho spolupútnik Jevgenij Malkin - ruský center vyťažil 101 zásahov z Crosbyho prihrávok, sám mu pripravil 91 gólov a spoločne obslúžili spoluhráčov v 70 prípadoch. Malkin sa na Crosbyho úspechu podieľal štatisticky 262 bodmi.

 

Aj ďalšie pozície patria súčasným hráčom "Pens" Chrisovi Kunitzovi (185) a Krisovi Letangovi (160). Na dlhočiznom zozname nechýbajú ani slovenské mená. Server BarDown.com patriaci pod TSN vyzdvihol prínos krídelníka Žigmunda Pálffyho, hoci v sezóne 2005/2006, svojej poslednej v NHL a zároveň Crosbyho nováčikovskej, odohral za Penguins len 42 zápasov.

 

"Demonštruje to, ako skvele im to na ľade klapalo. Pálffy odohral s Crosbym iba 42 duelov, ale prispel až 23 bodmi," uviedol spomenutý zdroj. Okrem 23 bodov Pálffyho (4 góly, 8 prvých a 11 druhých asistencií) sa na Crosbyho tisícke priamo podieľali aj Miroslav Šatan (14 bodmi), Tomáš Surový (10) a Marián Hossa (3). Crosby dosiahol tisíci bod 16. februára 2017, v súčasnosti ich má už o sedem viac.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona