NHL: Crosby stále bez bodu, no verí, že už je na dobrej ceste

NETKY.SK • 20 Október 2015, 15:28 • 2 min
NHL: Crosby stále bez bodu, no verí, že už je na dobrej ceste

PITTSBURG - Päť zápasov v NHL bez jediného bodu, to sa hviezdnemu Sidneymu Crosbymu stalo dosiaľ v kariére iba raz. Jeden z najlepších hokejistov sveta však považuje súčasné suchoty iba za prechodné a verí, že situácia sa čoskoro obráti k lepšiemu.

slovakia

left justify in out

Kapitánovi Pittsburghu a dvojnásobnému víťazovi Hartovej trofeje vôbec nevyšiel štart do novej sezóny. Crosby od vstupu do NHL vždy len žiaril, a to aj keď sa boril so zdravotnými problémami. Dvadsaťosemročný center by mal byť na vrchole síl, navyše mu konečne pribudol do lajny obávaný kanonier v podobe Phila Kessela, ktorý prišiel po uplynulej sezóne z Toronta, čo malo zvýšiť produktivitu. Na jeho hre sa to však zatiaľ neprejavilo. Okrem toho, že má na konte nulu v kolónke bodov, v piatich dueloch vystrelil na súperových brankárov iba osemkrát a v prvých dvoch zápasoch dokonca ani nenamieril medzi tri žŕdky.

 

"Je to skôr o procese a zvyku. Zo svojich zápasov chcete mať dobrý pocit a ja som ho po prvých dvoch nemal. Odvtedy však cítim, že sa to zlepšuje a myslím si, že aj ako lajna sme už viac synchronizovaní. Ak mám byť úprimný, keď máte dobrý pocit z vašej hry, veríte, že puky si nájdu cestu do siete," povedal Crosby pre Sportsnet.

 

Že sa veci hýbu správnym smerom naznačili aj posledné dva zápasy. Crosby síce nebodoval, no predvádzal už lepšie výkony a Pittsburgh zaznamenal po troch úvodných prehrách dve víťazstvá. Najbližšiu šancu pretrhnúť sériu má Crosby už v noci na stredu, keď "tučniaci" privítajú na vlastnom štadióne floridských "panterov".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies