NHL: Crosby skóroval rukou v závere zápasu prišiel o dva zuby

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 11:03 • 2 min
NHL: Crosby skóroval rukou v závere zápasu prišiel o dva zuby

BUFFALO - Kapitán hokejového Pittsburghu Sidney Crosby si určite dobre zapamätá utorkový súboj s Buffalom a to hneď z dvoch dôvodov. Časomer odratával posledné sekundy prvej tretiny, keď si to Crosby namieril stredom cez štyroch brániacich hráčov Buffala.

slovakia

left justify in out

Poľahky prešiel cez útočnú modrú a na prekvapenie všetkých vrátane brankára Robina Lehnera skóroval jednou rukou tak, že puk dokonca nadvihol bekhendom ponad ľavú ruku švédskeho gólmana v službách Buffala.

"Nie je veľa hokejistov, ktorí vedia vystreliť jednou rukou. Toto asi nikto nečakal. Vždy bol známy svojou smrtiacou hru s dvoma rukami na hokejke, teraz ukázal, že to vie aj s jednou," povedal o Crosbym jeho spoluhráč Chris Kunitz na webe NHL. "Všetci to skúšame na tréningoch, ale v zápase si to s jednou rukou dovolí len on," pridal postreh ďalší útočník Penguins Nick Bonino. Brankár Matt Murray, ktorý vychytal víťazstvo s 30 zákrokmi, stručne skonštatoval: "Takto sa prejavuje svetový hráč."

Crosby po 41. zásahu v sezóne zvýšil náskok na čele tabuľky strelcov o 4 góly pred Bradom Marchandom. V tej chvíli ešte netušil, že na konci stretnutia zažije aj jeden nepríjemný moment. Do konca tretej tretiny zostávalo 1:25 min, keď ho útočník Sabres Evander Kane atakoval vysokou hokejkou tak nešťastne, že mu vybil dva predné zuby. Crosby sa po tvrdom zásahu "sklátil" na ľad a po zápase musel za špecialistom na chrup.

Zatiaľ čo Crosby by mal byť v poriadku, jeho mladý spoluhráč z útoku Jake Guentzel musel ešte v prvej tretine zamieriť do šatní s podozrením na otras mozgu po tvrdom "hite" od Rasmusa Ristolainena. V zápase skončil aj mladý fínsky obranca, ktorý dostal trest 5 minút plus do konca.

Obhajca Stanleyho pohára Pittsburgh triumfom na ľade Buffala 3:1 nadobudol istotu štartu vo vyraďovacej časti. "Neberieme to ako samozrejmosť. Je náročné prebojovať sa do play-off NHL, ale dlho sme boli v tabuľke vysoko, takže sme verili, že sa nám to podarí," skonštatoval Nick Bonino. Penguins sa predstavia vo vyraďovačke jedenástu sezónu po sebe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona