NHL: Crosby aj Gretzky súcitia s McDavidom

NETKY.SK • 5 November 2015, 09:57 • 2 min
NHL: Crosby aj Gretzky súcitia s McDavidom

EDMONTON - Mikrosúboj nekorunovaného najlepšieho hokejistu prítomnosti Sidneyho Crosbyho a tohtoročnej draftovej jednotky NHL Connora McDavida sa na dlhé mesiace odkladá.

slovakia

left justify in out

Môže za to utorňajšie zranenie a stredajšia operácia zlomenej kľúčnej kosti, po ktorej nováčik vypadne z diania na niekoľko mesiacov. Pre 18-ročného útočníka Edmontonu sa premiérová sezóna skončila už v druhej tretine jeho trinásteho duelu v ročníku proti Philadelphii po páde na ľad a náraze na mantinel v obkľúčení hosťujúcej dvojice Brandon Manning, Michael Del Zotto.

"Bola to nešťastná situácia. Dúfajme, že sa skoro zotaví a bude späť," citoval server nhl.com Crosbyho, ktorý so svojím Pittsburghom zavíta do Edmontonu teraz v piatok a druhé meranie síl týchto súperov je na programe 28. novembra na ľade Penguins. Zoči-voči by sa Crosby mohol s McDavidom teoreticky stretnúť najskôr vo finále Stanleyho pohára, pripomenula NHL.

"Hneď, ako narazil na mantinel, vedel som, že je zranený. Ak mám na celej situácii nájsť nejaké pozitívum, tak som len rád, že nešlo o nijaký nedovolený zákrok dvojice hráčov Flyers. Bol to hokejový moment, ktorý sa neskončil dobre," povedal pre ESPN najlepší hokejista všetkých čias Wayne Gretzky.

McDavida vyhlásili za nováčika mesiaca, keď v dvanástich zápasoch nazbieral tucet bodov (5+7). "Všetkým ukázal, že 'po á' patrí do NHL a 'po bé' je elitným hráčom. Vždy, keď je na ľade, niečo sa udeje. A čo je tiež dôležité, darí sa mu aj pod tlakom," pripomenul Gretzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona