NHL: Cooke dostal za zákrok na Barrieho sedemzápasovú stopku

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 09:43 • 2 min
NHL: Cooke dostal za zákrok na Barrieho sedemzápasovú stopku

NEW YORK – Hokejista Minnesoty Wild Matt Cooke si nezahrá v najbližších siedmich zápasoch NHL. Tridsaťpäťročný krídelník pyká za faul kolenom na obrancu Tysona Barrieho v treťom dueli 1. kola play off s Coloradom, v ktorom "divosi" zvíťazili doma 1:0 a znížili stav série na 1:2.

slovakia

left justify in out

Verdikt zverejnila ligová sekcia pre hráčsku bezpečnosť v stredu na oficiálnej webstránke súťaže. Ku kontaktu koleno na koleno medzi Barriem a Cookeom prišlo na začiatku druhej tretiny na obrannej čiare Colorada. Zadák Avalanche po bolestivom súboji pomaly odkorčuľoval na striedačku a následne zamieril do útrob haly Xcel Energy Center. Podľa posledných správ bude chýbať svojmu tímu 4-6 týždňov. 

 

Cooke obišiel v zápase s menším dvojminútovým trestom za faul kolenom, neskôr mu však ligová disciplinárka vystavila sedemzápasovú stopku. V prípade, že Colorado neodohrá v play off sedem stretnutí, odpyká si previnilec zvyšok trestu na začiatku základnej časti budúcej sezóny. "Prišli sme o nášho najlepšieho ofenzívneho obrancu. Domnievam sa, že to mal byť päťminútový trest plus do konca zápasu. Škoda toho, lebo to bol zlomový okamih zápasu," uviedol pre zámorské médiá tréner Colorada a legenda denverského klubu Patrick Roy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies