NHL: Columbus zastavil sériu prehier, Kopecký nebodoval

NETKY.SK • 2 December 2014, 07:21 • 2 min
NHL: Columbus zastavil sériu prehier, Kopecký nebodoval

NEW YORK - Tomaš Kopecký bol jediným slovenským hokejistom, ktorý zasiahol do piatich pondelkových stretnutiach NHL. Útočník Floridy odohral v súboji proti Columbusu takmer 14 minút, trikrát vystrelil na bránku Sergeja Bobrovského, no jeho tím prehral s Columbusom 1:2.

slovakia

left justify in out

Kopecký stále čaká na prvý gól v ročníku. Columbus zastavil sériu šiestich prehier v rade. O víťazstve Blue Jackets rozhodol v 51. minúte Booner Jenner. Nevídaný kúsok sa podaril Tobiasovi Riederovi z Arizony. Nemecký nováčik v priebehu jedného oslabenia skóroval v rozpätí 58 sekúnd dokonca dvakrát a prispel k výhre Coyotes 5:2 nad Edmontonom, teda tímom, ktorý ho do NHL v roku 2011 draftoval. "Niečo podobné som vôbec nečakal. Dať dva góly v oslabení je úžasné. Ešte si ani poriadne neuvedomujem, čo som dokázal. V tak kvalitnej lige je náročné využiť aj presilovku a nie dať dva góly v početnej nevýhode," uviedol Rieder. Edmonton už bez na farme hrajúceho Martina Marinčina prehral desiaty raz po sebe. 

 

Boston stále bez zraneného kapitána Zdena Cháru, ku ktorému pribudol aj český center David Krejčí, podľahol 2:3 v konfrontácii najlepších tímov jednotlivých konferencií zo sezóny 2013/2014 Anaheimu. Tampa Bay vďaka štyrom gólom po sebe zdolala New York Rangers 6:3. Dva góly strelil Tyler Johnson, tri asistencie zaznamenal vo svojom druhom zápase po dlhodobom zranení švédsky obranca Victor Hedman. Tampa sa udržala na čele NHL, Rangers zdolala tretíkrát za posledných pätnásť dní. "Nemyslím si, že keď budeme s nimi hrať osemkrát, zdoláme ich osemkrát. Je však príjemné, keď sa vám proti súperovi darí," uviedol Brett Connolly, ktorý zaznamenal dva góly. 

 

Max Pacioretty rozhodol o výhre Montrealu 4:3 v Colorade. Dvadsaťšesťročný najlepší strelec Canadiens dal z dvanástich tohtosezónnych gólov až osem v poslednej tretine. "Väčšinu gólov sme dali v tretej časti hry. Snažíme sa hrať jednoducho a čakať na naše šance po chybách súpera. Ako ide zápas, tým viac sa snažíme a tým viac nám to vychádza," povedal Pacioretty. 


Výsledky pondelkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Colorado - Montreal 3:4 (1:1, 2:2, 0:1) 
Góly: 20. Briere, 21. R. O´Reilly (Tanguay, Duchene), 33.Barrie (Talbot, Guenin) - 9. Sekáč (Prust, Price), 27. A. Markov (Galchenyuk, Plekanec), 36. Subban (A. Markov, Eller), 54. Pacioretty (Desharnais, Subban) 

Edmonton - Arizona 2:5 (1:0, 0:4, 1:1) 
Góly: 6. Eberle (Hall, Nugent-Hopkins), 45. Petry (Klefbom, Perron) - 21. Rieder, 22. Rieder (Hanzal), 25. Ekman-Larsson (Yandle, Bodker), 40. Bödker (Vermette, Korpikoski), 43. Erat (Stone, Schlemko) 

Columbus - Florida 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) 
Góly: 16. Calvert (Chaput, Leopold), 51. Jenner (Rychel) - 22. Ekblad (Boyes, Bergenheim) 
Tomáš Kopecký (Florida) 3 strely, odohral 13:46 min 

 

New York Rangers - Tampa Bay 3:6 (1:2, 2:1, 0:3) 

Góly: 13. Hayes (Hagelin, Stempniak), 23. Fast (Brassard, Rick Nash), 30. St. Louis (McDonagh, Stepan) - 7. T. Johnson (Palát, Hedman), 17. Connolly (Hedman, Bishop), 35. Carle (T. Johnson, Filppula), 46. Connolly (Stamkos, Hedman)), 47. T. Johnson (Kučerov, Gudas), 60. Palát 

Anaheim - Boston 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) 
Góly: 32. Vatanen (Maroon), 40. Smith-Pelly (Fowler, Silfverberg), 45. Beleskey (Getzlaf) - 31. Marchand (Pastrňák, Trotman), 51. Gagne (Paille, Hamilton) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona