NHL: Colorado získalo z Montrealu Briera za Parenteaua a výber v drafte

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 09:12 • 2 min
NHL: Colorado získalo z Montrealu Briera za Parenteaua a výber v drafte

NEW YORK - Hokejový klub zámorskej NHL Colorado Avalanche vymenil útočníka PA Parenteaua a výber v 5. kole vstupného draftu 2015 do Montrealu Canadiens za skúseného veterána a útočníka Daniela Briera. Ten nevyužil klauzulu o zákazu trejdu v jeho zmluve, informoval oficiálny wev NHL.

slovakia

left justify in out

"Daniel je skúsený veterán, ktorý nám prinesie množstvo skúseností. Tešíme sa, že taký útočník príde do nášho tímu," povedal viceprezident "lavíny" Joe Sakic. Tridsaťšesťročný Briere nazbieral v minulej sezóne za Canadiens 25 bodov (13 gólov) v základnej časti, v šestnástich dueloch play off strelil ďalšie tri góly a pridal 4 asistencie. Celkovo v kariére v 916 súbojoch základnej časti nazbieral 684 bodov (299 gólov). V roku 1996 ho draftoval Phoenix, okrem neho hral v profilige aj v dresoch Buffalo Sabres, Philadelphia Flyers a Montrealu Canadiens.

 

Tridsaťjedenročný Parenteau za dve sezóny v Colorade strelil 32 gólov a nazbieral 76 bodov v 103 zápasoch. V lige hral za Chicago Blackhawks, New York Rangers, New York Islanders a Avalanche.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies