NHL: Colorado ulovilo na na trhu kanoniera Iginlu

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 09:08 • 2 min
NHL: Colorado ulovilo na na trhu kanoniera Iginlu

DENVER - Kanadský hokejový veterán Jarome Iginla podpísal ako voľný hráč trojročnú zmluvu s klubom NHL Colorado Avalanche. Kontrakt má podľa TSN celkovú hodnotu 16 miliónov dolárov, čiže ročne si 36-ročný útočník v priemere prilepší o 5,33 mil. USD.

slovakia

left justify in out

"Lavíny" síce nedokázali udržať v klube Paula Šťastného, ktorého na trhu s voľnými hráčmi ulovil St. Louis, no ušetrené finančné prostriedky využili na angažovanie Iginlu. Ten prejavil záujem zostať v Chárovom Bostone, kde strávil uplynulý ročník, no Bruins nedokázali nájsť priestor pod platovým stropom pre jeho kontrakt a museli sa s ním rozlúčiť.

 

Dlhoročný kapitán Calgary Iginla patril v sezóne 2013/2014 k hlavným ofenzívnym ťahúňom Bostonu, keď súperom nasúkal skvelých 30 gólov, ku ktorým pridal 31 asistencií. V 78 zápasoch základnej časti zaznamenal aj 34 plusových bodov. Bruins mu platili základnú mzdu 1,8 mil. dolárov, na výkonnostných bonusoch však zarobil ďalších 3,7 milióna, ktoré sa "medveďom" budú započítavať do platového rozpočtu až v nasledujúcom ročníku.

 

Iginla dvakrát v kariére získal Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca základnej časti NHL (2002, 2004), v roku 2002 dostal aj Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča a šesťkrát sa zúčastnil na Zápase hviezd. S kanadskou reprezentáciou dvakrát triumfoval na ZOH, zlato má zo Salt Lake City 2002 i Vancouveru 2010. V bohatej zbierke úspechov mu však stále chýba vytúžený Stanleyho pohár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies