NHL: Cogliano od príchodu do profiligy ešte nevynechal duel

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 11:02 • 2 min
NHL: Cogliano od príchodu do profiligy ešte nevynechal duel

ANAHEIM - Okrem hviezd zámorskej hokejovej NHL je v tejto súťaži výnimočným zjavom aj kanadský útočník Andrew Cogliano z klubu Anaheim Ducks.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný krídelník odohral bez absencie už 700 duelov, túto sériu ťahá od svojho vstupu do profiligy v lete 2007, pred Anaheimom pôsobil v Edmontone. V NHL sa iba jednému hráčovi podarilo absolvovať dlhšiu šnúru súbojov bez prerušenia od úvodu kariéry, v rokoch 1975 až 1988 odohral dovedna 964 zápasov Doug Jarvis, štarty zbieral postupne za Montreal, Washington a Hartford.


Andrew Cogliano sa zároveň stal šiestym hokejistom v histórii NHL, ktorý bez prerušenia absolvoval aspoň 700 duelov. "Samozrejme, som na seba pyšný. Na to, aby sa mi to podarilo, som musel mať aj šťastie. Síce nedokážem predpovedať budúcnosť, no verím, že táto séria bude pokračovať," povedal Cogliano podľa oficiálneho webu profiligy po nedeľňajšom triumfe 3:1 nad Dallasom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies