NHL: Cieľom ďalšieho kola rokovaní o novej kolektívnej zmluve hľadanie konsenzu

NETKY.SK • 22 August 2012, 12:00 • 2 min
NHL: Cieľom ďalšieho kola rokovaní o novej kolektívnej zmluve hľadanie konsenzu

NHL Cieľom ďalšieho kola rokovaní o novej kolektívnej zmluve hľadanie konsenzu - Hokej Hráčska asociácia zámorskej národnej hokejovej ligy (NHLPA) a vedenie súťaže si v stredu opäť sadli za spoločný rokovací stôl, aby pokračovali v rozhovoroch o novej kol

slovakia

left justify in out

img

Hráčska asociácia zámorskej národnej hokejovej ligy (NHLPA) a vedenie súťaže si v stredu opäť sadli za spoločný rokovací stôl, aby pokračovali v rozhovoroch o novej kolektívnej zmluve. Čas však uteká a keďže existujúca názorová priepasť zúčastnených strán sa nezužuje, lockout NHL naberá čoraz reálnejšie kontúry.
      Komisár NHL Gary Bettman minulý týždeň odmietol protinávrh novej zmluvy z dielne NHLPA, ktorý je podľa neho nekompletný. Naznačil pritom, že asociácia nedisponuje dostatočnými informáciami na to, aby mohla správne vyhodnotiť súčasnú ekonomickú situáciu súťaže.
      Zhoda existuje v tom, že obe strany majú záujem na vyriešení situácie a preto chcú ďalej diskutovať. "Dúfame, že toto stretnutie poslúži ako odrazový mostík k ďalším rokovaniam ohľadne ekonomických a systémových otázok, na ktoré musíme nájsť odpovede s cieľom dohodnúť sa na riešeniach," uviedol pred stredajšími rokovaniami zastupujúci komisár NHL Bill Daly.
      Výkonný riaditeľ NHLPA Donald Fehr vyhlásil, že konsenzus by sa mohol začať hľadať vychádzajúc z návrhu asociácie, ktorá vyzvala k väčšej solidarite ekonomicky silných klubov voči slabším. Rozhovory sú naplánované na stredu a štvrtok, pokračovať by mali na budúci týždeň v sídle NHL v New Yorku. Platnosť súčasnej kolektívnej zmluvy vyprší 15. septembra.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona