NHL: Chvíľu potrvá, kým strávim vypadnutie, tvrdí Chára

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 12:19 • 2 min
NHL: Chvíľu potrvá, kým strávim vypadnutie, tvrdí Chára

BOSTON - Keď bolo po všetkom, kapitán hokejistov Bostonu Zdeno Chára sedel na svojom mieste v šatni a jeho pochmúrny výraz reflektoval rozpoloženie celého tímu.

slovakia

left justify in out

Sezóna pre Bruins sa skončila prehrou s Montrealom 1:3 v siedmom súboji play-off semifinále Východnej konferencie NHL. Chára k nej prispel nešťastným "vlastencom", keď sa od jeho korčule odrazila strela Daniela Briera, po ktorej padol tretí gól hostí.

 

"Neviem, či sme boli na začiatku nervózni. Zdalo sa, že pred zápasom je nastavenie tímu v poriadku. Boli sme pripravení na veľký boj, ale už začiatok nám nevyšiel. Zle sme si posúvali puky medzi sebou, nebolo to ono. Akoby sme príliš váhali," komentoval Chára pre server denníka Boston Herald. 

 

Podľa slovenského kapitána Bostonu prvý inkasovaný gól už v 3. min dodal na hokejky hráčov Canadiens potrebnú istotu, zatiaľ čo domáci hokejisti sa začali trápiť. "Tvrdo sme pracovali, snažili sme sa, ale oni mali zrazu viac energie. Potrebovali sme vyrovnávajúci gól. V druhej aj tretej tretine sme sa zlepšili, ale v tej prvej sme nezahrali to, čo sme chceli," pokračoval Chára v hodnotení rozhodujúceho siedmeho zápasu. 

 

O jeho veľkom sklamaní po záverečnej siréne vypovedal už jeho výzor, ale to platilo o celom tíme Bostonu. Hráči Bruins nepridajú k Prezidentskej trofeji za víťazstvo v základnej časti NHL oveľa viac cenený Stanleyho pohár. Vlani sa to podarilo hokejistom Chicaga. "Klamal by som vám, keby som povedal, že nie som sklamaný po vypadnutí v sezóne, akú sme mali. Toto mužstvo malo na viac ako len jednu víťaznú sériu v play-off. Počas celej sezóny sme hrali konzistentne, bez výkyvov. Chvíľu mi potrvá, kým to strávim," dodal Chára. 

 

Redaktor Boston Herald Ron Borges vo svojom článku tvrdí, že aj slovenský obor na korčuliach môže byť jedným z dôvodov, prečo Boston nepostúpil aspoň do konferenčného finále. Presnejšie povedané, jeho vek. "V 37 rokoch je Zdeno stále jedným z fyzicky najdisponovanejších športovcov na svete, ale čas svojho hokejového zenitu už prekročil. V siedmom zápase proti Montrealu strávil na ľade stále najviac času spomedzi všetkých hráčov Bruins (23:40). A možno práve to je ten dôvod: Chára je najlepší obranca NHL, ale v play-off to na ľade neukazoval. Rovnako ako celý Boston nedokazoval, že je najlepším tímom základnej časti," píše Borges. 

 

Redaktor bostonského denníka nevyčíta Chárovi jeho nešťastný vlastný gól po odraze puku od korčule v závere zápasu číslo 7 s Montrealom, lebo to sa v zápale hry môže stať hocikomu. Kritizuje ho však za niečo iné. "V šiestom stretnutí pustil do gólového zakončenia Paciorettyho, ktorý ho prekorčuľoval. Chára sa len viezol vedľa neho, akoby obaja len tak priateľsky krúžili po ľadovom ovále v Rockeffelerovom centre počas vianočných prázdnin." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies