NHL: Chicago sa možno zbaví niektorých hráčov. Spomínajú sa aj Hossa či Anisimov

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 10:52 • 2 min
NHL: Chicago sa možno zbaví niektorých hráčov. Spomínajú sa aj Hossa či Anisimov

CHICAGO - Angažovanie českých hokejistov - útočníka Davida Kämpfa a obrancu Jana Ruttu, či odchod brankára Scotta Darlinga do Caroliny, zrejme nebudú jediné zmeny v kádri tímu Chicago Blackhawks pred ďalšou sezónou NHL.

slovakia

left justify in out

Zámorské médiá píšu, že v rozširovacom drafte NHL 21. júna Blackhawks ponúknu nováčikovi Golden Las Vegas Golden Knights švédskeho centra Marcusa Krügera, ako aj obrancu Trevora van Riemsdyka. Objavili sa však aj špekulácie o možnom odchode ďalších hráčov.

 

Kandidátmi na výmenu sú podľa webu Chicago Sun Times aj obrancovia Brent Seabrook a Niklas Hjalmarsson a tiež útočníci Arťom Anisimov a Marián Hossa. Práve títo hráči svojimi zmluvami zaťažujú rozpočet klubu, ktorý sa potrebuje zmestiť pod platový strop 77 miliónov dolárov.

 

"Marián Hossa je budúci člen Siene slávy, ale má už 38 rokov. Do konca jeho dlhodobého kontraktu zostávajú štyri roky a platový strop klubu zaťažuje sumou 5,275 mil. USD na sezónu. Hjalmarsson je zasa jedným z najlepších defenzívnych hokejistov tímu, ale je jediným členom hráčskeho jadra bez úplnej klauzuly o tom, že nemôže byť vymenený do iného klubu," píše web https://chicago.suntimes.com.

V Chicagu zavládlo po skončení minulej sezóny sklamanie. Najlepší tím Západnej konferencie NHL neprešiel cez 1. kolo play-off. Vyradil ho neskorší finalista Nashville jednoznačným výsledkom 4:0 na zápasy. Blackhawks sú držiteľmi Stanleyho pohára z rokov 2010, 2013 a 2015 a pri všetkých týchto triumfoch bol aj Marián Hossa.

Skúsený slovenský krídelník Hossa nedávno v rozhovore pre viaceré slovenské médiá uviedol, že podľa neho veľké zmeny v tíme pred novou sezónou nebudú. "Skončil asistent trénera, keďže niekto si to musel zlíznuť. Hlavný kouč Joel Quenneville je po úspechoch obľúbený a vedenie by urobilo chybu, keby ho vymenilo. Viem, že podpísali pár mladších českých hokejistov, ale kostra tímu ostane pohromade a dostane šancu minimálne na ďalší rok," citoval Mariána Hossu denník Šport.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona