NHL: Chicago prišlo o kapitána, Toewsa nešetrným zákrokom zostrelil Orpik

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 10:57 • 2 min
NHL: Chicago prišlo o kapitána, Toewsa nešetrným zákrokom zostrelil Orpik

PITTSBURGH - Obhajca Stanleyho pohára Chicago Blackhawks utrpel ďalšiu citeľnú stratu. V nedeľňajšom dueli NHL na ľade Pittsburghu (1:4) prišiel nielen o body, ale aj o svojho kapitána Jonathana Toewsa.

slovakia

left justify in out

Ten nedohral zápas po tom, čo ho v druhej tretine "zostrelil" nekompromisným zákrokom domáci obranca Brooks Orpik. Toews, ktorý pri náraze tvrdo dopadol na mantinel, utrpel podľa zámorských médií zranenie v hornej časti tela.
      

Orpik trafil ničnetušiaceho útočníka Blackhawks ramenom do hlavy a vymrštil ho na mantinel. Toews, ktorý si pri odchode z ľadovej plochy držal ľavú ruku, najprv zamieril na striedačku a následne aj do šatne, odkiaľ sa už do hry nevrátil. Obranca Penguins nedostal od rozhodcov žiadny trest a po stretnutí povedal, že išlo o bežný stret. "Takýchto bodyčekov býva v každom zápase aj desať," poznamenal.
      

Podľa Toewsovho spoluhráča Patricka Sharpa Orpik vedel veľmi dobre, koho ide trafiť. "Snažil sa ho tvrdo zasiahnuť. Bol to obrovský 'hit'. Nie je to príjemný pohľad, keď váš kapitán skončí na ľade po takomto zákroku," vyjadril sa Sharp pre zámorské médiá. Slovenský krídelník v službách "jastrabov" Marián Hossa, ktorý hral v závere sezóny 2007/2008 za Pittsburgh, bol pri hodnotení situácie opatrnejší. "Orps sa vyžíva v tvrdých bodyčekoch, taký je jeho štýl hry. No poznám ho ako férového chlapíka," uviedol na adresu Orpika.
      

Zatiaľ nie je známe, ako dlho bude Toews pauzovať, viac mali povedať pondelkové vyšetrenia. Podľa trénera Blackhawks Joela Quennevillea by nemalo ísť o vážne zranenie a lekári budú jeho zdravotný stav posudzovať zo dňa na deň. Toews patrí niekoľko rokov k hlavným ofenzívnym ťahúňom "jastrabov", mužstvo ako kapitán doviedol k dvom Stanley Cupom. V prebiehajúcej sezóne nazbieral v 75 zápasoch 28 gólov a 68 bodov. Jeho zranenie je o to nepríjemnejšie, že Chicagu chýbajú v súčasnosti pre zdravotné problémy aj útočníci Patrick Kane i Bryan Bickell.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies