NHL: Chicago prehralo so San Jose

NETKY.SK • 6 Január 2014, 10:47 • 2 min
NHL: Chicago prehralo so San Jose

NEW YORK - Dvojica slovenských útočníkov Marián Hossa a Michal Handzuš sa bodovo nepresadila.

slovakia

left justify in out

V päťzápasovom programe zámorskej NHL sa v noci na pondelok predstavili piati slovenskí hokejisti, no všetci vyšli bodovo naprázdno. Chicago s dvojicou útočníkov Marián Hossa - Michal Handzuš prehralo v domácom súboji so San Jose 2:3 po nájazdoch.

O triumfe Sharks rozhodli v záverečnom rozstrele Logan Couture a Joe Pavelski, duo domácich exekútorov Jonathan Toews a Patrick Sharp pri svojich pokusoch neuspelo. "Žraloci" vyhrali v United Center po štyroch rokoch. "Bol to za posledné obdobie náš najlepší defenzívny výkon v tejto hale," pochvaľoval si tréner San Jose Todd McLellan. "Veľa sme o tomto zápase rozprávali. Hrali sme skutočne dobre, najmä v našom obrannom pásme. Inkasovať tu len dva góly a vyhrať - to sa podarí málokomu," doplnil pre nhl.com. Hráči San Jose si v nájazdoch veria, vyhrali už štvrtý rozstrel v rade.

Z víťazstva sa tešil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorého Carolina vydrela dva body v dueli s Nashville (2:1) a natiahla víťaznú šnúru na štyri zápasy. Výbornú formu potvrdil kanadský útočník "hurikánov" Jeff Skinner, ktorý dal víťazný gól a pripísal si aj asistenciu pri prvom zásahu z hokejky Alexandra Siomina. V uplynulých 16 dueloch nastrieľal Skinner 16 gólov. "Zaslúžil by si nomináciu na olympiádu v Soči. Je to dynamický hráč, ktorý dokáže rozhodovať zápasy. Má skvelú fazónu," povedal na adresu svojho zverenca trénera Caroliny Kirk Muller.

Edmonton v zostave s Martinom Marinčinom zdolal doma Tampu Bay 5:3, v drese Lightning nastúpil krídelník Richard Pánik. Oilers tak ukončili sériu štyroch prehier. Vydarený návrat do zostavy "olejárov" po zranení kolena zažil útočník Jordan Eberle, ktorý sa na triumfe kanadského tímu podieľal dvoma gólmi. Zápas nedochytal brankár Lightning Ben Bishop, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela a už v 5. minúte musel prenechať miesto Andersovi Lindbäckovi.

Ešte vydarenejší "comeback" slávil ruský center Jevgenij Malkin, ktorý sa vrátil do zostavy Pittsburghu po tom, čo vynechal deväť zápasov pre zranenie v dolnej polovici tela. K domácej výhre 6:5 nad Winnipegom pomohol dvoma gólmi a jednou asistenciou. V divokej prestrelke sa rovnakou bilanciou prezentoval aj jeho kolega z útoku James Neal i krídelník Jets Evander Kane. "Bol to pre mňa náročný zápas a cítim sa po ňom poriadne unavený. Naša lajna odviedla výbornú prácu," spokojne konštatoval Malkin.

Tohtosezónnu domácu neporazenosť v riadnom hracom čase si udržal Anaheim, keď mu predĺženie v súboji s Vancouverom zachránil minútu a pol pred treťou sirénou Nick Bonino. O triumfe Ducks 4:3 pp rozhodol gól Coreyho Perryho 1,3 s pred koncom predĺženia. Vychýrený kanonier sa presadil v presilovke 4 na 3 po prihrávke svojho dvorného nahrávača Ryana Getzlafa. "Videl som na svetelnej kocke, že chýba do konca len pár sekúnd, tak som si zakričal o puk a hneď pálil. A padlo to dnu," tešil sa hrdina Perry, ktorý ukončil sedemzápasové gólové suchoty. Švajčiarsky brankár v službách "káčerov" Jonas Hiller sa radoval z 11. víťazstva v rade, čím vylepšil klubový rekord. Naopak, Eddie Läck v bránke Canucks si oslavu svojich 26. narodenín predstavoval inak: "Myslel som si, že gól padol až po vypršaní času. Žiaľ, stihli to."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies