NHL: Chicago bez zraneného Hossu zdolalo San Jose 4:3, Jágr prekonal Dionna

NETKY.SK • 21 December 2015, 08:07 • 2 min
NHL: Chicago bez zraneného Hossu zdolalo San Jose 4:3, Jágr prekonal Dionna

DETROIT - Nedeľňajšou udalosťou číslo jeden v hokejovej NHL bol 732. gól Jaromíra Jágra a jeho posun na štvrté miesto v historickej tabuľke kanonierov zámorskej profiligy pred Marcela Dionna.

slovakia

left justify in out

Nezničiteľný a čoskoro 44-ročný český útočník okrem presilovkového gólu na 2:2 v závere prvej tretiny pridal aj skvostnú asistenciu zadovkou Aaranovi Ekbladovi v 49. min na 4:3 a stal sa prvou hviezdou zápasu. Pri tejto jeho paráde sa televízny komentátor neubránil prirovnaniu so slovenskou legendou Petrom Šťastným. Stretnutie Florida - Vancouver napokon vyústilo až do samostatných nájazdov. Ten rozhodujúci na 5:4 premenil Fín Aleksander Barkov, ktorý je o 23 rokov mladší ako Jágr. "Gól bol sladký, ale víťazstvo ešte sladšie. Nebolo to jednoduché, ale počkali sme si na vhodnú príležitosť, ako rozhodnúť tento zápas,“ uviedol Jágr na serveri NHL.

Český veterán s mladíckym elánom a veľkým srdcom momentálne zaostáva za historicky tretím najlepším kanonierom NHL Brettom Hullom o 9 gólov. Na prvých dvoch priečkach sú legendy Wayne Gretzky (894 gólov) a Gordie Howe (801). "Hrával som s množstvom skvelých hráčov počnúc Pittsburghom a súčasným tímom končiac. Tí mi uľahčili strieľanie gólov," podotkol Jágr, ktorý má v tejto sezóne už 10 gólov a 14 asistencií.

"Hrá výborne a najmä pre tím. Pri jeho číslach sa zdá, akoby každú noc šiel prekonať nejaký rekord v góloch či asistenciách," uviedol na adresu Jágra tréner Floridy Gerard Gallant. "Teraz aby sa už začínal Brett báť, že ho Jaromír dostihne. Ak sa mu to náhodou nepodarí už v tejto sezóne, príde to neskôr. On môže hrať hokej do päťdesiatky,“ uviedol Marcel Dionne.

Slováci mali v nedeľňajších zápasoch trojnásobné zastúpenie a všetci traja sa tešili z víťazstiev, hoci nebodovali. Zdeno Chára ako kapitán priviedol Boston k domácemu triumfu 2:1 po nájazdoch nad New Jersey. Chára počas vyše 22 minút šesťkrát vystrelil a pobudol aj na trestnej lavici. Rozhodnutie padlo z hokejky Ryana Spoonera. Bruins v ostatných šiestich zápasoch bodovali, z toho päťkrát zvíťazili. V Atlantickej divízii sú už len bod za lídrom z Montrealu. "Páči sa mi, čo som videl na ľade. Ak sa ešte zlepšíme v činnostiach, v ktorých sa môžeme zlepšiť, verím, že v utorok pridáme pred vianočnou prestávkou ešte jedno víťazstvo,“ uviedol tréner Bostonu Claude Julien.

Hráči Detroitu si poradili s Calgary 4:2 bez bodového prispenia slovenských útočníkov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča. Tatar počas 14:32 min na ľade trikrát vystrelil, Jurčo s menej než polovičnou minutážou zostal bez streleckého pokusu na bránku. Red Wings dosiahli osemsté víťazstvo vo svojej Joe Luis Arene. "Dôsledný forčeking a veľa času stráveného v útočnom pásme. V druhej tretine sme hrali hokej, ktorý je receptom na víťazstvá,“ uviedol tréner Detroitu Jeff Blashill.

Obhajca triumfu v Stanleyho pohári Chicago doma potreboval predĺženie, aby definitívne zlomil odpor San Jose. Hostia viedli 2:1 aj 3:2, ale kapitán domácich Jonathan Toews už tretíkrát v sezóne rozhodol gólom v predĺžení. Po jeho boku sa v prvom útoku tentoraz nepredstavil Marián Hossa, ktorý chýbal na ľade pre zranenie v hornej časti tela. Ofenzívny motor Blackhawks Patrick Kane sa opäť zaskvel gólom aj asistenciou a z 35 zápasov tejto sezóny už má 50 bodov (21+29). Tabuľku produktivity vedie so 6-bodovým náskokom pred duom Dallasu Tyler Seguin a Jamie Benn.

Až desať gólov videli diváci v newyorskej Madison Square Garden, ale odchádzali smutní. Domáci Rangers prehrali s Washingtonom Capitals vysoko 3:7, hoci v 19. min viedli 3:1. Štyri góly hostí v druhej tretine vyhnali z bránky domácich Henrika Lundqvista, ktorý prežíva rovnako ako celý tím zložité obdobie: švédsky gólman v štyroch z ostatných piatich zápasov inkasoval štyrikrát a viac. "Nemám vysvetlenie na svoju hru. Musím sa zlepšiť, viem to,“ povedal Lundqvist. Capitals majú na rozdiel od Rangers najlepšiu fázu sezóny. Zo 14 zápasov až 12-krát zvíťazili a na čele Metropolitnej divízie majú práve pred Rangers k dobru 8 bodov. S 50 bodmi je Washington spoločne s Dallasom najlepší v celej NHL. "Máme mužstvo na to, aby sme strieľali veľa gólov. Nebudeme dávať sedmičku každý večer, ale naša kvalita v ofenzíve sa začína výrazne prejavovať,“ zhodnotil útočník Capitals Justin Williams, s 2 gólmi a asistenciou prvá hviezda zápasu.

Nedeľa - sumáre NHL:

Detroit - Calgary 4:2 (0:0, 3:1, 1:1)
Góly: 28. Larkin (Brendan Smith, Zetterberg), 29. B. Richards, 38. Nyquist (DeKeyser, Sheahan), 60. Abdelkader (DeKeyser) - 22. Wideman (Brodie, Gaudreau), 58. Hamilton (Hudler, Giordano)
Tomáš Tatar odohral 14:31 min, 3 strely, 1 plusový bod, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 6:43 min, 1 plusový bod

New York Rangers - Washington 3:7 (3:1, 0:4, 0:2)
Góly: 14. J. T. Miller (Rick Nash, Yandle), 16. Kreider (M. Staal, Fast), 19. D. Boyle (McDonagh, Zuccarello) - 13. Williams (Chorney, Carlson), 26. Kuznecov (Orlov, Williams), 28. Oshie (Nicklas Bäckström, Orlov), 32. Ovečkin (Johansson, Nicklas Bäckström), 39. Williams (Johansson, Nicklas Bäckström), 43. Chimera (Wilson), 44. Johansson (Kuznecov)

Boston - New Jersey 2:1 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 7. Eriksson (Krejčí, C. Miller), rozhodujúci nájazd Spooner - 22. A. Greene (Stempniak, A. Larsson)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:32 min, 6 striel, 1 zblokovaná strela, 2 trestné minúty

Florida - Vancouver 5:4 po sam. nájazdoch (2:2, 2:2, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 13. S. Thornton (Brickley, Grimaldi), 20. Jágr (Barkov, Huberdeau), 26. Trocheck, 49. Ekblad (Jágr, Huberdeau), rozhodujúci nájazd Barkov - 7. Hansen (Biega, McCann), 16. Bärtschi (Horvat, Bartkowski), 27. Dorsett (Cracknell), 55. D. Sedin (Hansen)

Tampa Bay - Ottawa 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Góly: 6. Nesterov (Hedman, Killorn), 8. Stamkos (Kučerov, Namestnikov), 23. Angelidis (Blunden, Marchessault), 59. Killorn, 60. Stamkos (Kučerov, Namestnikov) - 5. Z. Smith (Lazar), 35. E. Karlsson (Hoffman, Pageau)

Chicago - San Jose 4:3 po predĺžení (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 5. Anisimov, 16. P. Kane (Keith, Bickell), 47. A. Shaw (Danault), 63. Toews (P. Kane, Keith) - 8. Donskoi (Vlasic, Braun), 14. Wingels (Vlasic, Donskoi), 35. Pavelski (J. Thornton, P. Martin)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona