NHL: Chicago aj s prispením Hossu zdolalo Minnesotu

NETKY.SK • 2 Máj 2015, 07:51 • 2 min
NHL: Chicago aj s prispením Hossu zdolalo Minnesotu

CHICAGO - Slovenský hokejista Marián Hossa sa jednou asistenciou podieľal na prvom víťazstve Chicaga v konferenčnom semifinále proti Minnesote 4:3.

slovakia

left justify in out

V piatkovom prvom stretnutí série viedli po prvej tretine Blackhawks 3:0, hosťujúci Wild v polovici súboja vyrovnali na 3:3, ale obrat už nedokonali. V závere druhej dvadsaťminútovky napokon rozhodol o osude duelu nováčik Teuvo Teräväinen svojím prvým gólom v play-off. Chicago vyhralo siedmykrát v rade za posledné tri roky domáci duel play-off proti Wild a potvrdilo, že ak po dvoch tretinách vedie, v tejto sezóne neprehráva.


Vo Východnej konferencii vyhrala prvé semifinále Tampa Bay, ktorá uspela na ľade Montrealu 2:1 po dvojnásobnom predĺžení. O výhre Lightning rozhodol v 83. min Nikita Kučerov, ktorý zužitkoval presnú prihrávku od Valtteriho Filppulu a prekonal Careyho Pricea. Kučerov sa radoval už aj v úvode prvého predĺženia, ale rozhodcovia gól neuznali pre jeho kontakt s Priceom. Muž s maskou v drese Tampy Ben Bishop dostal v 55. min z hokejky Maxa Paciorettyho gól na 1:1 a skončila sa tak jeho séria bez inkasovania, ktorá trvala 133:18 min. V zápase mal Bishop 44 úspešných zákrokov.

Výsledky piatkových stretnutí 2. kola play-off hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):
Západná konferencia:
Chicago - Minnesota 4:3 (3:0, 1:3, 0:0) - stav série: 1:0
Góly: 2. Saad (MARIÁN HOSSA), 14. P. Kane (B. Richards, Vermette), 16. Kruger (Shaw, Keith), 40. Teräväinen (Sharp, Keith) - 22. Zucker (Vanek), 26. Parise (Vanek, M. Koivu), 30. Mikael Granlund (Parise)
Marián Hossa (Chicago) odohral 16:27 min, 0+1, 4 strely

 

 

Východná konferencia:

Montreal - Tampa Bay 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1) - stav série: 0:1
Góly: 55. Pacioretty (Subban, T. Gilbert) - 43. T. Johnson (Carle, Šustr), 83. Kučerov (V. Filppula)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies