NHL: Chicago a NY Rangers postúpili do konferenčných finále

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 07:54 • 2 min
NHL: Chicago a NY Rangers postúpili do konferenčných finále

MINNEAPOLIS - Hokejisti Chicaga so Slovákmi Mariánom Hossom a Michalom Handzušom v zostave si po roku opäť zahrajú vo finále Západnej konferencie NHL.

slovakia

left justify in out

V konferečnom semifinále vyhrali Blackhawks vo štvrtok šiesty súboj na ľade Minnesoty 2:1 po predĺžení a v celej sérii uspeli 4:2 na zápasy. Chicagu sa podarilo uspieť na ľade Wild až na tretí pokus v tohtoročnom play-off, predchádzajúce dva duely prehralo. Minnesota neuspela doma v tohtoročnom play-off prvýkrát. O utorňajšom víťazstve hostí rozhodol v nadstavenom čase Patrick Kane. Chicago malo dobrý vstup do zápasu a už v 2. min viedlo vďaka Krisovi Versteegovi. Domáci dokázali vyrovnať v úvode druhej časti hry zásluhou Erika Haulu a potom sa na ďalší gól čakalo až do predĺženia. Súperom Chicaga v konferenčnom finále bude Anaheim alebo Los Angeles. Marián Hossa odohral v utorok 23 minút a štyrikrát ohrozil bránku Wild. Michal Handzuš strávil na ľade vyše 17 minút.

 

Vo Východnej konferencii sa prvými finalistami stali hráči New York Rangers. V sérii s Pittsburghom sa im podaril obrat z 1:3 a po treťom víťazstve v rade, tentoraz 2:1 u súpera, sa radovali z postupu. Švédsky brankár Henrik Lundqvist predviedol 35 zákrokov, vyhral piatykrát siedmy zápas play-off v kariére a vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu. Na Rangers v konferenčnom finále čaká Boston alebo Montreal. 

Výsledky utorňajších stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hralo sa na 4 víťazstvá): 

VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Pittsburgh - New York Rangers 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) - konečný výsledok série: 3:4 
Góly: 25. J. Jokinen (Määttä, Malkin) - 6. B. Boyle (Moore, Dorsett), 28. B. Richards (St. Louis, Stepan)

 

ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Minnesota - Chicago 1:2 po predĺžení (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1) - konečný výsledok série: 2:4 
Góly: 23. Haula (Cooke, Stoner) - 2. Versteeg, 70. P. Kane (Seabrook, Keith) 
Michal Handzuš odohral 17:33 min, Marián Hossa (obaja Chicago) hral 23:02 min a mal 4 strely 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies