NHL: Chárov stav sa zlepšuje, v pondelok absolvoval individuálny tréning

NETKY.SK • 29 September 2015, 09:34 • 2 min
NHL: Chárov stav sa zlepšuje, v pondelok absolvoval individuálny tréning

BOSTON - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára už začal s individuálnym tréningom a je veľmi pravdepodobné, že stihne začiatok novej sezóny NHL.

slovakia

left justify in out

Kapitán Bostonu Bruins nedohral minulotýždňové prípravné stretnutie proti New Yorku Rangers po tom, čo ho nešetrne narazil na mantinel útočník "jazdcov" Ryan Bourque. Chára odstúpil z hry po odohratí 1:57 min s bližšie nešpecifikovaným zranením v hornej časti tela.

 

V pondelok však už stál na korčuliach a absolvoval individuálny tréning. "Jeho stav sa zlepšuje, dokonca rýchlejšie, ako sme očakávali. Ráno sám korčuľoval, pri pohybe už necíti bolesť. Všetky tieto fakty sú povzbudzujúce a preto verím, že sa onedlho pripojí späť k prvému tímu. Samozrejme, Zdeno patrí medzi kľúčových hráčov tímu, takže s ním budeme extra opatrní," uviedol pre televíziu NBC bostonský tréner Claude Julien.

 

Boston začne nový ročník profiligy 8. októbra, predtým ho čakajú ešte dve záverečné prípravné stretnutia. Tridsaťosemročný Chára mal zdravotné problémy aj v predchádzajúcej sezóne, 19 zápasov vynechal pre zranenie kolena. Bruins mali bez neho bilanciu 11 víťazstiev, 7 prehier v riadnom hracom čase a jednu prehru po predĺžení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona