NHL: Chárov Boston vyhral v Tampe, Sharks vyrovnali stav série s Vegas

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 09:14 • 2 min
NHL: Chárov Boston vyhral v Tampe, Sharks vyrovnali stav série s Vegas

NEW YORK - Hokejisti Bostonu Bruins triumfovali v noci na nedeľu v úvodnom zápase semifinále play off Východnej konferencie NHL na ľade Tampy Bay Lightning 6:2 a ujali sa vedenia v sérii hranej na štyri víťazstvá.

slovakia

left justify in out

Prvý útok hostí v zložení Brad Marchand (1+3), Patrice Bergeron (2+1) a David Pastrňák (0+4) nazbieral jedenásť bodov. Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer 23 minút a pripísal si dva plusové body.

 

"Najmä zo začiatku to bolo veľmi vyrovnané. Zápas sme zvládli, defenzíva nám fungovala a v dôležitých momentoch nás podržal brankár Tuukka Rask," povedal slovenský obranca pre portál nhl.com. "Bavili sme sa hokejom. Na začiatku sme chceli hrať jednoducho. Po strate puku sme výborne napádali, takto potrebujeme hrať stále," uviedol strelec dvoch gólov Bergeron. Český útočník "medveďov" Pastrňák si pripísal v ôsmich dueloch play off sedemnásť bodov za päť gólov a dvanásť asistencií a je na čele produktivity vyraďovacej fázy.

 

Podľa kapitána "bleskov" Stevena Stamkosa rozhodla o výsledku efektivita Bostonu: "Myslím si, že sme hrali veľmi dobre, aj keď výsledok tomu nenasvedčuje. Mali sme veľa šancí, no ich brankár chytal výborne. Hostia, naopak, dokázali premeniť svoje šance."

 

San Jose uspelo v druhom zápase 2. kola play off Západnej konferencie na ľade Vegas 4:3 až po dvojnásobnom predĺžení, o čom rozhodol v 86. minúte svojím druhým gólom v stretnutí Logan Couture. Sharks vyrovnali stav série na 1:1. Slovenský útočník Tomáš Tatar chýbal v zostave Golden Knights.

 

Nepriestrelnosť brankára "zlatých rytierov" Marca-Andreho Fleuryho trvala 143 minút a 51 sekúnd, keď ho v 22. minúte prekonal obranca hostí Brent Burns. "V porovnaní s prvým zápasom sme sa zlepšili, hrali sme ako jeden tím. Je to však iba jeden duel a musíme v tom pokračovať aj naďalej," citovala kanadského obrancu agentúra AP.

 

Vo vyrovnanom stretnutí boli blízko k víťazstvu domáci, keď v 17. minúte prvého predĺženia prekonal Jonathan Marchessault hosťujúceho brankára Martina Jonesa. Rozhodcovia však po prezretí videa gól neuznali pre Marchessaultove nedovolené bránenie v hre Jonesovi. Rozhodujúci presný zásah strelil až v šiestej minúte druhého predĺženia "žralok" Couture. "Hrali sme veľmi dobre s pukom na hokejke, zvládali sme osobné súboje. Boli sme aktívni a domáci nás často faulovali. Mali sme veľa šancí a protihráčov sme unavili," uviedol strelec víťazného gólu.

 

2. kolo play off NHL:

semifinále Východnej konferencie - 1. zápas:

Tampa Bay - Boston 2:6 /stav série: 0:1/

 

semifinále Západnej konferencie - 2. zápas:

Vegas - San Jose 3:4 po 2xp /stav série: 1:1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona