NHL: Chára zariadil triumf Bostonu nad Torontom, Tatar asistoval na víťazný gól

NETKY.SK • 22 November 2015, 09:34 • 2 min
NHL: Chára zariadil triumf Bostonu nad Torontom, Tatar asistoval na víťazný gól

NEW YORK - Hokejisti Bostonu zdolali v noci na nedeľu v zámorskej NHL Toronto na domácom ľade 2:0. Víťazný presný zásah zaznamenal slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý zariadil triumf Bruins presným náprahom v 57. minúte duelu. Sedem sekúnd pred koncom pečatil skóre do prázdnej bránky Brad Marchand. Cháru, pre ktorého to bol tretí gól v prebiehajúcom ročníku, vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

slovakia

left justify in out

Štvorzápasovú neúspešnú šnúru preťal Vancouver, keď zdolal Chicago 6:3. Do zostavy obhajcu Stanleyho pohára sa po krátkej absencii pre chorobu vrátil Marko Daňo, ale bodoval len Marián Hossa, ktorý asistoval na gól Jonathana Toewsa zo 7. minúty.

 

Bod za presnú prihrávku si do štatistík zapísal aj Tomáš Tatar, keď sa podieľal na víťaznom zásahu Teemuho Pulkkinena do siete St. Louis. Detroit vyhral 4:3 po predĺžení.

 

V ďalšom dueli triumfovalo San Jose v Pittsburghu 3:1 a natiahlo víťaznú šnúru na päť stretnutí. Historický míľnik v stretnutí dosiahol Patrick Marleau, ktorý po dvoch asistenciách prekročil métu tisíc kanadských bodov. Za 18 rokov profiligovej kariéry ich má po 1349 odohratých stretnutiach v súčasnosti na konte 1001.

 

výsledky:

Boston - Toronto 2:0 /Z. CHÁRA za domácich 1+0/, Florida - NY Rangers 4:5 pp, Ottawa - Philadelphia 4:0, Pittsburgh - San Jose 1:3, Tampa Bay - Anaheim 5:0, Washington - Colorado 7:3, Winnipeg - Arizona 3:2, Dallas - Buffalo 3:0, Minnesota - Nashville 4:0, St. Louis - Detroit 3:4 pp /T. TATAR za hostí 0+1/, Vancouver - Chicago 6:3 /M. HOSSA za hostí 0+1/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies