NHL: Chára velebí hráča, ktorému zlomil krčný stavec

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 07:56 • 2 min
NHL: Chára velebí hráča, ktorému zlomil krčný stavec

MONTREAL - Max Pacioretty prežíva v drese Montrealu životnú sezónu, čo neuniklo pozornosti slovenského hokejistu Zdena Cháru.

slovakia

left justify in out

Práve po jeho náraze utrpel americký útočník ešte v marci 2011 vážne zranenie, ktoré zatriaslo dianím v NHL. Ľavý krídelník si teraz 67 kanadskými bodmi (37 gólov, 30 asistencií) v ročníku 2014/2015 utvoril kariérne maximum.


"Je to skvelý hráč, v Montreale dominuje. Je veľkou ofenzívnou hrozbou. Neustále sa zlepšuje a dozrieva ako líder. Som presvedčený, že by bolo výborné mať v tíme hráča jeho kalibru," vyjadril sa podľa ESPN 38-ročný slovenský veterán na Paciorettyho adresu.


Zákrok Bostončana Cháru pred štyrmi rokmi vyvolal veľké rozhorčenie v Montreale i celej provincii Québec. Pacioretty si vtedy po narazení na stĺpik medzi striedačkami zlomil stavec krčnej chrbtice a utrpel otras mozgu. Prípad vyšetrovala aj polícia, ktorá napokon nevzniesla voči Chárovi žiadne obvinenie. Slovák nedostal dištanc ani od vedenia NHL.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies