NHL: Chára tvrdo narazil Wingelsa, McLellan nechce robiť závery

NETKY.SK • 25 Október 2013, 11:27 • 2 min
NHL: Chára tvrdo narazil Wingelsa, McLellan nechce robiť závery

BOSTON - Hokejový útočník San Jose Sharks Tommy Wingels je ďalším hráčom, ktorý pocítil, čo to znamená stretnúť sa na ľade so slovenským kapitánom Bostonu Bruins Zdenom Chárom.

slovakia

left justify in out

V závere prvej tretiny ho narazil vyše dvojmetrový obranca za bránkou Bruins tvrdo na mantinel, pričom ho zasiahol do hlavy. Rozhodcovia posúdili zákrok ako dovolený a nechali pokračovať v hre. Dvadsaťpäťročný Wingels odkorčuľoval otrasený na striedačku a viac už do zápasu nezasiahol. Vedenie Sharks zatiaľ neoznámilo žiadne informácie o zdravotnom stave hráča. V zámorských médiách sa hneď začalo špekulovať, či by mali Cháru dodatočne potrestať.

Tréner Sharks Todd McLellan nechcel po stretnutí robiť predčasné závery, keďže Chárov zákrok nevidel z dobrého uhla. "Vždy, keď niekto súpera tvrdo narazí, bežíme k videu a analyzujeme, či to bolo legálne. Je to však tvrdá hra a hrajú ju odolní hokejisti, ktorí sa nevyhýbajú fyzickým stretom. Ak to nebolo čisté, potom by sa s tým malo podľa mňa niečo robiť. Ak to bol len tvrdý hokejový zákrok, tak to treba nechať tak," povedal podľa CSN Bay Area a NBC Sports Todd McLellan. 

Chára trafil v závere zápasu tvrdo aj českého nováčika Tomáša Hertla. Trenčiansky rodák sa poriadne nahneval v stredu po zákroku Johna Scotta z Buffala na bostonského Louia Erikssona. Scottovi po tvrdom zákroku v strednom pásme zastavili činnosť, Eriksson má otras mozgu. "Vedenie ligy sa snaží eliminovať podobné zákroky, ale napriek aktivitám pribúdajú. Neviem, čo sa môže stať v budúcnosti," uviedol pre Boston Herald Chára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies