NHL: Chára sa po zranení vrátil do zápasového rytmu

NETKY.SK • 12 December 2014, 11:24 • 2 min
NHL: Chára sa po zranení vrátil do zápasového rytmu

BOSTON - Do zostavy Bostonu sa vo štvrtkovom domácom zápase proti Chicagu vrátil po zranení kolena slovenský obranca Zdeno Chára.

slovakia

left justify in out

Jeho tím však prehral s Blackhawks 2:3. Zdeno Chára absolvoval na ľade 24:11 min, ďalšie štyri si odsedel na trestnej lavici. "Bol som pochopiteľne rád, že som konečne nastúpil, ale bolo cítiť, že som dlho nehral. Teším sa, že to mám za sebou, v ďalšom zápase už to bude dúfam lepšie," povedal Chára, ktorý vynechal 19 stretnutí.

 

Kapitán víťazov Stanleyho pohára 2011 nútene absentoval od 23. októbra. Kapitán Bostonu si vtedy v zápase proti New Yorku Islanders poškodil väzy v ľavom kolene, pravdepodobne sa zranil pri snahe bodyčekovať Johna Tavaresa. Lekári v jeho prípade zvolili konzervatívnu liečbu bez chirurgického zákroku. Slovenský bek zaznamenal do vynútenej pauzy dva góly, jednu asistenciu, dva mínusové body, šesť trestných minút a 28 striel. 

 

"Trénovať môžem koľko chcem, ale nič sa nevyrovná zápasovému tempu. V stretnutí som sa snažil sústrediť a hrať jednoducho. Mojím cieľom bolo pracovať naplno každučkom striedaní. S pribúdajúcim časom som sa cítil lepšie," prezradil po návrate Chára pre Comcast Sportnet, podľa ktorého slovenský obranca pôsobil na ploche vyrovnane. "Hral efektívne, nebol pri inkasovaných góloch a dostatočne eliminoval útočníkov Chicaga od ofenzívnej činnosti. Práve to Bostonu chýbalo posledné takmer dva mesiace," uvádza sa na spomenutom webe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona