NHL: Chára s Meszárošom skončili, Gáborík i Budaj hrajú ďalej

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 07:56 • 2 min
NHL: Chára s Meszárošom skončili, Gáborík i Budaj hrajú ďalej

LOS ANGELES - Pre slovenských hokejistov Zdena Chára a Andreja Meszároša z Bostonu sa skončila klubová sezóna v zámorskej NHL, pokračuje v nej Peter Budaj s Montrealom, Marián Gáborík z Los Angeles si ju predĺžil minimálne o jeden zápas.

slovakia

left justify in out

Boston nezvládol siedmy zápas konferenčného semifinále s Montrealom a doma prehral 1:3. Los Angeles v šiestom semifinále Západnej konferencie si doma poradilo s Anaheimom 2:1, keď Gáborík raz asistoval, a vyrovnalo stav série na 3:3. O postupujúcom do konferenčného finále proti Chicagu sa rozhodne v piatok v Anaheime.

 

Siedme semifinále Východu začal oveľa lepšie Montreal a v 3. min otvoril skóre Dale Weise. Bruins postupne zvyšili aktivitu, z prevahy však nič nevyťažili. Hostia sa nestiahli do defenzívy a hrozili, v polovici súboja sa ujala strela Maxa Paciorettyho. V 38. min strelil pri presilovke kontaktný gól Jarome Iginla, Boston sa však potom už nedokázal presadiť proti pozornej obrane Canadiens. V závere súboja v 58. min pri presilovke sa puk po Brierovej strele odrazil od Zdena Cháru do siete a bolo prakticky rozhodnuté. Brankár Montrealu Carey Price predviedol v zápase 29 úspešných zákrokov. Zdeno Chára odohral v zápase 23:40 min, počas ktorých ho dvakrát vylúčili a rozdal päť bodyčekov. Andrej Meszároš sledoval súboj z tribúny, brankár Peter Budaj zo striedačky Montrealu. Canadiens si zahrajú konferenčné finále prvýkrát od roku 2010. Ich séria s New York Rangers sa začína v sobotu. 

 

Marián Gáborík z Los Angeles prihrával v 9. min na gól Jakea Muzzina, ktorý otváral skóre duelu s Anaheimom. Domáci Kings potom pridali ďalší zásah zásluhou Trevora Lewis, hostia odpovedali iba Kylom Palmierim. V závere súboja už Los Angeles odolalo veľkému tlaku súpera a vynútilo si siedmy duel. Opäť výborne v dres víťazov chytal brankár Jonathan Quick. Marián Gáborík odohral v zápase štrnásť minút a pripísal si aj plusový bod a dve trestné minúty. 

Výsledky stredajších stretnutí 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá): 


ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Los Angeles - Anaheim 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) - stav série: 3:3 
Góly: 9. Muzzin (Kopitar, GÁBORÍK, 35. T. Lewis (Justin Williams, Vojnov) - 36. Palmieri (Bonino) 
Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 13:58 min, mal 1 asistenciu, 2 minúty sedel na trestnej lavici 
 

 

VÝCHODNÁ KONFERENCIA 
Boston - Montreal 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) - konečný výsledok série: 3:4, Montreal postúpil do konferenčného finále 
Góly: 38. Iginla (Krug, Krejčí) - 3. Weise (Briere, Prust), 31. Pacioretty (Desharnais, Gallagher), 58. Briere (Gallagher, Beaulieu) 
Zdeno Chára (Boston) odohral 23:40 min, na trestnej lavici sedel 4 minúty

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona